Menu

Wist u dat…

u hier nieuws, adviezen en tips vindt rondom de zwangerschap, bevalling en kraamperiode? IVT kraamzorg houdt u op de hoogte!

Samen voor een zorgeloze kraamtijd

“Het hele gezin werd betrokken bij de invulling van de kraamtijd. Dus ook onze oudste werd betrokken bij de verzorging van z’n broertje. Samen hebben we genoten van de gezinsgerichte kraamzorg van IVT.”

 

Lees ons kraamzorg blog!

Nieuwsgierig naar de belevenissen van anderen? Benieuwd naar handige ‘kraamtijd tips’ uit eerste hand? Lees het blog van onze kraamverzorgenden én de Papa Niels!

Next

24/7 informatie over borstvoeding?

De website Advies Borstvoeding is geboren! Lees hier geen fabels, maar feiten over borstvoeding.

Doula Bevalling Coach: virtuele app coach tijdens de bevalling

De iPhone-app Doula Bevalling Coach ondersteunt aanstaande moeders tijdens de geboorte van hun kind. Verloskundige Marij is de virtuele coach die de dames door hun bevalling heen loodst. De app bevat verschillende knoppen (zoals een pufknop en een rustknop) waarmee de barende de steun kan inschakelen die zij op dat moment nodig heeft.

De ene vrouw kan niet wachten tot ze haar eerste wee voelt, de ander kijkt met angst en beven uit naar dit moment. Feit is dat de bevalling veel zwangere vrouwen enorm bezighoudt. Op allerlei manieren bereiden zij zich voor op het grote moment. Ze volgen cursussen, lezen boeken en praten er met vriendinnen over.

Doula Bevalling Coach

Een ondersteunende app die je tijdens de bevalling gebruikt, was er tot nu toe niet. Meestal biedt de partner, een vriendin of familielid ondersteuning. Maar zij weten niet altijd hoe ze de barende het beste kunnen helpen. Met de nieuwe app Doula Bevalling Coach is er altijd gerichte steun binnen handbereik. Belangrijk voor als de verloskundige, verpleegkundige of arts niet aan je bed kan blijven zitten. De applicatie is simpel te bedienen door de barende zelf of door een andere aanwezige.

Virtuele coach Marij

Met deze app kunnen barende vrouwen terugvallen op verloskundige Marij. Met ruim acht jaar ervaring als verloskundige weet zij precies wat vrouwen willen horen en aan welke steun zij behoefte hebben tijdens de bevalling. Marij merkte dat veel vrouwen tijdens hun bevalling de nodige ondersteuning moesten missen. Om deze vrouwen bij te kunnen staan tijdens deze heftige periode, besloot Marij (met haar eigen spaargeld) deze app te maken.

Pufknop

De app biedt verschillende mogelijkheden. Deze bevat o.a. een aantal knoppen waarmee de aanstaande moeder de steun inschakelt die zij op dat moment nodig heeft. Zo kun je tijdens een wee om coaching vragen, waarna de rustige instructies van Marij te horen zijn. Als de weeën pittig worden, kan op de pufknop worden gedrukt. Marij helpt dan de ademhaling onder controle te krijgen door het juiste puftempo aan te geven.

Rustknop

Tussen de weeën door kun je ook gebruikmaken van de rustknop. Via die functie wordt de barende naar een goede ontspanning van het lichaam gecoacht. Ook kun je kiezen om te luisteren naar rustgevende muziek via de app. Een grafiek geeft intussen aan hoe ver de weeën uit elkaar liggen en hoe lang ze duren. Handig voor het overzicht van de partner (wanneer moet hij bellen?) en voor de verloskundige.

Steuntje in de rug

Als je aan het bevallen bent wil je je niet bezig te houden met schema’s en tijden. Je bent een nieuw leven op aarde aan het zetten. Tijdens zo’n overweldigend gebeurtenis is het voor een aanstaande moeder prettig om te weten dat er een professioneel steuntje in de rug in je broekzak zit: de app Doula Bevalling Coach!

Nu verkrijgbaar

De Doula Bevalling Coach app is voor iPhone ontwikkeld door DTT Multimedia. Download de app nu in de App Store! Nu tot 1 mei gratis.

Bericht geplaatst op 1 april 2014
Ga naar desktopversie Ga naar mobiele versie