Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Een rookvrije start voor ieder kind

Allerlei organisaties in de zorg zijn een campagne begonnen tegen roken voor, tijdens en na de zwangerschap. Onder anderen staatssecretaris Van Rijn, kinderartsen, gynaecologen, verloskundigen, verslavingsartsen en huisartsen roepen op tot een ‘rookvrije start’ voor kinderen.

Een van de onderdelen van de campagne is een wachtkamerfilm. Daarin worden beide partners opgeroepen te stoppen met roken als ze een kind willen. “Dan is de kans om zwanger te worden groter en er is minder kans op een miskraam.” De film wordt afgespeeld in wachtkamers van ziekenhuizen, huisartsen en verloskundigen.

Rookvrije start

Van Rijn vindt dat kinderen die nu geboren worden nooit meer zouden moeten meeroken en nooit meer zelf moeten gaan roken. “En een echt rookvrije start van het leven maak je natuurlijk in de buik.”

Van alle zwangere vrouwen rookt een kleine 9 procent de hele zwangerschap door. Onder lager opgeleiden is dit percentage 22. Veel vrouwen die stoppen met roken tijdens de zwangerschap beginnen na de bevalling toch weer.

De staatssecretaris en de andere deelnemers aan de campagne benadrukken dat roken tijdens de zwangerschap tot allerlei gezondheidsrisico’s leidt. Verder neemt de kans erdoor toe dat het kind zelf later ook gaat roken.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg