Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

‘Aan het werk met borstvoeding: het werkt!’

Van 1 tot 7 augustus 2015 is het thema van de Wereld Borstvoeding Week en Samen voor Borstvoeding Week (week 40) ‘Aan het werk met borstvoeding: het werkt!’

Het thema van 2015 door de World Alliance for Breastfeeding Action (WABA) gekozen om vrouwen te ondersteunen bij het combineren van borstvoeding en werk. Het is belangrijk dat vrouwen thuis en buitenshuis gebruik kunnen maken van het recht om hun baby borstvoeding te geven.

Sinds 1992 vindt elk jaar Wereld Borstvoeding Week (WBW) plaats, geïnitieerd door de World Alliance for Breastfeeding Action met een jaarlijks wisselend, internationaal thema. In de meeste landen krijgt borstvoeding in de week van 1 tot 7 augustus extra aandacht. Deze week valt in Nederland altijd in de zomervakantie.

Zorginstellingen en vrijwilligersorganisaties hebben in de vakantieperiode minder ruimte voor het organiseren van activiteiten. Daarom werd de WBW in Nederland al jaren in week 40 gehouden. Er is voor deze week gekozen met een knipoog naar de gemiddelde zwangerschapsduur van veertig weken.

Een van de resultaten die Samenwerkende Borstvoeding Organisaties (SBO) in de afgelopen jaren hebben bereikt, is de toegenomen aandacht voor borstvoeding, zowel binnen als buiten de gezondheidszorg. Daarnaast zijn de communicatiemogelijkheden ingrijpend veranderd. Dat heeft tot gevolg dat de Wereld Borstvoeding Week in augustus meer en meer onder de aandacht gekomen, van zowel de pers als moeders die borstvoeding geven.

Binnen en buiten de SBO is daarom de afgelopen jaren de discussie op gang gekomen om, net als in de meeste andere landen, in de eerste week van augustus aandacht te besteden aan de Wereld Borstvoeding Week. Vanaf 2015 gaan we dat doen – rekening houdend met de (on)mogelijkheden van alle betrokken vrijwilligers.

Daarnaast zal ‘week 40’ blijven bestaan, als ‘Samen voor Borstvoeding Week’. In deze week kan de zorg voor borstvoeding bij alle ketenpartners in de zorg extra aandacht (blijven) krijgen, zowel in cliëntcontacten als in scholing. Daarnaast zullen lokale (ontmoetings)activiteiten worden georganiseerd: immers ook moeder-tot-moedercontact is een manier waarop ‘samen voor borstvoeding’ gestalte krijgt.

Met Wereld Borstvoeding Week én Samen voor Borstvoeding Week worden ouders en zorgverleners nog beter dan voorheen van informatie en ondersteuning rond borstvoeding voorzien.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je alle informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier onze brochures "Informatie rondom de zwangerschap" en "Cursussen"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Gemert!
Lees meer
Samen
Samenwerkingen
Om jou te kunnen verzekeren van de beste kwaliteit kraamzorg en continuïteit van zorg, staat een goede samenwerking tussen IVT kraamzorg en andere zorgverleners binnen de geboortezorg voorop.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van IVT Kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden en 'papa' blogger allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg