Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

De ‘Aanmoedigings Cirkels’ bij borstvoeding

Ondersteuning van Borstvoeding’ laat een mogelijke invloed op de beslissing om borstvoeding te gaan geven, zien en geeft óók een (meer) positieve borstvoedingservaring. Zoals eerder aangetoond op de Wereld Borstvoeding Week 2008 blijven de Aanmoedigings Cirkels een vitale basis voor moeders om hun baby te voeden én méér. Daarom staan deze ‘cirkels’ tijdens de Wereld Borstvoeding Week 2013 wederom centraal, want ‘Borstvoeding doe je samen!’. In dit artikel lichten we iedere ondersteunende cirkel rondom de borstvoeding gevende moeder kort toe.

Vrouwen in de middelste cirkel

Vrouwen staan in het midden, omdat het wel of niet ondersteunen hen direct beïnvloedt. Vrouwen hebben ook een belangrijke rol bij het veiligstellen van steun en het verstrekken van steun aan anderen.

Familie en sociaal netwerk

Het directe en voortdurende ondersteuningsnetwerk van de moeder bestaat uit echtgenoten/partners/vaders, familie, vrienden, maar ook vanuit de gemeenschap. Steun tijdens de zwangerschap vermindert stress en geeft kracht de moeder tijdens de bevalling en de geboorte. Daarna geeft het de moeder vertrouwen in haar vermogen om borstvoeding te geven, óók na de eerste weken en maanden.
Tijdens de cursus ‘Borstvoeding, de beste start!’ komt de ondersteunende rol van de partner uitgebreid aan bod. De cursus wordt gegevens door de eigen lactatiekundige van IVT kraamzorg

Gezondheidszorg

Borstvoeding kan ondersteund worden door talrijke diensten in de gezondheidszorg. De mogelijkheden variëren van moedervriendelijke prenatale zorg, ondersteuning tijdens de bevalling en postpartum & postnatale zorg die hechting en optimale zuigelingenvoeding vergemakkelijkten. Gezondheidswerkers die getraind zijn in gespreksvaardigheden steunen moeders voor en na de bevalling.
Bij IVT kraamzorg kunt u tijdens de kraamperiode rekenen op gratis lactatiekundig advies door onze eigen lactatiekundige. Maar ook na deze periode kan de lactatiekundige u ondersteunen en begeleiden middels een telefonische intake, spreekuur of huisbezoek.

Werk

Werkende moeders worden geconfronteerd met uitdagingen en hebben steun nodig om te slagen in de combinatie van werken en borstvoeding. De mogelijkheden voor ondersteuning vanuit de werkgever zijn net zo gevarieerd als het werk dat vrouwen doen, maar faciliteren meestal moeder-baby contact, het afkolven van moedermelk en het bewaren daarvan.
Tijdens de cursus ‘Borstvoeding, de beste start!’ wordt eveneens ingegaan op het combineren van werk en het geven van borstvoeding. Onze lactatiekundige voorziet u van praktische tips en adviezen, zodat u met succes de borstvoeding kan continueren.

Overheid en wet

Werkende moeders worden geconfronteerd met uitdagingen en hebben steun nodig om te slagen in het combineren van werk en borstvoeding. De mogelijkheden voor ondersteuning van moeders zijn net zo gevarieerd als het werk dat de vrouwen doen, maar meestal gaat het om t mogelijk maken dat moeder kan voeden, kolven en haar melk kan bewaren.

Reactie op crisis of nood

Deze AanmoedigingsCirkel vertegenwoordigt de behoefte aan ondersteuning als een vrouw zich in een onverwachte en/of ernstige crisissituatie bevindt. Situaties waarin speciale planning en ondersteuning nodig zijn bijvoorbeeld natuurrampen, vluchtelingenkampen, echtscheidingsprocedures, kritieke ziekte van moeder of baby, het wonen in een gebied met een hoge hiv / aids prevalentie.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg