Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Kraamzorg blog: Als zwangere vrouw werken in de kraamzorg!

Het mooiste van het beroep ‘kraamverzorgende’ is om te zien hoeveel liefde er in huis is als het kindje geboren is. Tenminste dat vind ik. Maar ook om te zien hóe blij gezinnen zijn met kleine dingentjes die jij als kraamverzorgster voor ze doet. Terwijl dit voor ons kraamverzorgenden helemaal niet veel werk is om dat even te doen. Dit geeft mij een super goed gevoel en hierdoor ga ik elke keer met veel zin naar mijn werk!

Toen mijn buik begon te groeien en je kon zien dat ik zwanger was, ben ik mijn gezinnen ook gaan vertellen dat ik zwanger was. Zij reageerden hier goed op. Het werken ging mij nog goed af in de eerste maanden. Ik merk wel dat ik wat sneller moe word en dat mijn lichaam, bijvoorbeeld na het stofzuigen van het huis, daar anders op reageert dan wanneer ik niet zwanger was. Maar dat is natuurlijk heel normaal!

In de laatste 3 maanden werd het zwaar. Ik merkte aan mijn lichaam dat ik ‘s avonds erg moe was en dat ik last kreeg van harde buiken. Dit werd steeds erger. Ik heb contact opgenomen met de verloskundige en die gaf aan dat het verstandig was om minder te gaan werken. Dit heb ik besproken bij mijn werkgever, IVT kraamzorg. Zij hebben toen mijn uren aangepast, waarbij ik een week werkte en de week erop vrij was. Toen ging het stuk beter … ik merkte dat ik meer rust kreeg en dat me harde buiken minder werden. Een paar weken later werd dit helaas weer steeds meer. We hebben toen besloten om eerder  te stoppen met werken. Uiteraard vond ik dit niet leuk, maar ik wist dat dit het beste was voor mij en de baby. Ik merkte al snel aan mijn lichaam dat dit de juiste keuze was … mijn harde buiken werden een stuk minder!

 

kraamverzorgende Linsey

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg