Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Baby herkent objecten op foto’s al vanaf 9 maanden

Baby’s zijn na negen maanden in staat om objecten op foto’s te herkennen, zo blijkt uit nieuw wetenschappelijk onderzoek. Als negen maanden oude baby’s worden geconfronteerd met een foto van een speelgoedobject, onthouden ze dat beeld en herkennen ze het speeltje later nog. Dat melden Britse onderzoekers in het wetenschappelijk tijdschrift Child Development.

De bevindingen suggereren dat kinderen al voor hun eerste verjaardag de plaatjes in een prentenboek kunnen begrijpen.

Foto

Tijdens van hun experimenten lieten de wetenschappers dertig baby’s een minuut lang naar een levensgrote foto van een speelgoedobject kijken. Meteen daarna werden de kinderen geconfronteerd met het speelgoedstuk dat ze op de foto hadden gezien en een ander speeltje.

De kinderen grepen in de meeste gevallen naar het nieuwe speelgoedobject. Dit suggereert volgens de onderzoekers dat de kinderen het andere speeltje nog herkenden van de foto, waardoor dit object minder interessant voor hen was.

Leren

“De bevindingen suggereren dat een korte blootstelling aan een plaatje van een speelgoedobject de handelingen van een negen maanden oud kind al beïnvloed”, verklaart hoofdonderzoekster Jeanne Shinskey op nieuwssite ScienceDaily.

“Deze studie is interessant voor elke ouder die wel eens een prentenboek heeft gelezen met een jong kind”, aldus Shinskey. “De uitkomsten laten zien dat kinderen al in staat zijn om uit een prentenboek te leren nog voordat ze hun eerste woordjes hebben geleerd.”

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg