Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Baby komt ter wereld tijdens vliegreis

In China is een baby geboren tijdens een twee uur durende vlucht van Chengdu naar Wuhan. Een gynaecoloog ontbrak en dus brachten stewards en stewardessen het meisje succesvol ter wereld met behulp van een handboek.

Vrouwen die langer dan zeven maanden zwanger zijn mogen eigenlijk niet vliegen. De zwangere vrouw was echter niet opgevallen vanwege haar tengere postuur en dikke kleding. De ouders waren door hun dokter verzekerd dat de baby pas over twee weken geboren zou worden.

‘Het komt wel eens voor dat we mensen met een hartaanval of hoge bloeddruk moeten helpen, maar we hadden nog nooit de geboorte van een kindje meegemaakt’, zei iemand van het cabinepersoneel achteraf.

In eerste instantie werd nog gezocht naar een arts aan boord door middel van een omroepbericht. Toen dat niet zo bleek te zijn, zocht het personeel hulp in een handboek voor noodgevallen.

Alle passagiers aan boord applaudisseerden toen na anderhalf uur een meisje werd geboren. Zij en haar moeder werden bij de landing onmiddellijk overgebracht naar het ziekenhuis. Ze maken het goed. Het meisje is drie kilo zwaar en haar ouders hebben haar ‘Engel’ genoemd.

Het personeel kwam later langs op kraamvisite en mocht op de foto met ‘hun’ baby.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg