Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Baby’s geeuwen al in baarmoeder

Dat ongeboren baby’s hikken, slikken en zich uitrekken, was al bekend. Onderzoekers van de Durham University in Engeland hebben nu ontdekt dat ze in de baarmoeder ook al geeuwen. In het medisch vakblad PLOS ONE schrijven de onderzoekers over speciale scans die ze hebben gemaakt van vijftien gezonde foetussen.

Gapen maakt deel uit van het ontwikkelingsproces en dat kan betekenen dat artsen aan de hand van geeuwen de gezondheid van de ongeboren baby kunnen checken, zeggen de onderzoekers.

Verschil

Wetenschappers concludeerden eerder dat foetussen niet gapen, maar alleen af en toe hun mond open en dicht doen. De onderzoekers van de Durham University zijn zeker van hun zaak en zeggen dat er een duidelijk verschil is tussen het kort openen van de mond en echt geeuwen.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg