Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Babysterfte bijna kwart gedaald

Door betere zorg rond zwangerschap en geboorte is de babysterfte sinds 2004 met 23 procent gedaald.

Dit maakte minister Edith Schippers (VWS) bekend, terwijl ze verwees naar de notitie ‘Zorg rondom zwangerschap en geboorte‘ van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Volgens de NZa zijn de kosten weliswaar gestegen, maar daar staat tegenover dat de geboortezorg goed toegankelijk was en dat er voor de meeste zwangere vrouwen binnen 45 minuten gespecialiseerde hulp bereikbaar was.

Hoge babysterfte

In 2003 had Nederland nog een van de hoogste sterftecijfers in Europa: er overleden elk jaar ongeveer 1700 baby’s. Volgens de NZa-cijfers daalt het aantal baby’s dat voor, tijdens of kort na de geboorte sterft de laatste jaren gestaag van ruim 1300 in 2006 tot 996 in 2010.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg