Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Baren 2.0: Bevallen doe je met een app

Bevallen 2.0 wint steeds meer terrein. Bevallen doe je niet meer alleen, maar met een app. Bevallen met een app en een projectie op de muur. Het klinkt onwerkelijk, maar het kan binnenkort in het Vrouw-moeder kind centrum van het Maxima Medisch centrum in Veldhoven.

Hoe werkt het?

De nieuwe app brengt de voortgang van de weeën in beeld en geeft de moeder op het juiste moment ademhalingsondersteuning.Dit moet de bevalling een stuk draaglijker maken. Hard nodig: 1 op de 6 vrouwen kijkt negatief terug op haar bevalling.
Aan de app is een interactieve projectie gekoppeld die je op de muur kunt zien: een tak met bloesem die de voortgang van de bevalling weergeeft. Leuk voor op het geboortekaartje.

Video Smartjacket – Maxima Medisch Centrum

De leukste bevallings-apps

De markt voor bevallingsapps groeit als kool. Hier een selectie van de populairste apps:

Contraction Master
Met de Contraction Master app kun je heel makkelijk zelf weeën bijhouden en zo nagaan wanneer het tijd wordt om de verloskundige te bellen. Als de wee begint, druk je op start en als hij ophoudt druk je op stop. Je kunt ook aangeven hoe zwaar de wee was. Meer informatie en downloaden.

Special Delivery
Met deze app kun je je weeën op dezelfde manier invoeren als bij de Contraction master, maar deze app is geheel gericht op sociale netwerken. De app post elke wee in realtime op Twitter, en elke tien weeën worden op Facebook geplaatst. Meer informatie en downloaden.

Pilates for Pregnancy
Sporten kan met een dikke buik een hele uitdaging zijn, maar deze pilates-app is speciaal ontwikkeld voor zwangere vrouwen. Meer informatie en downloaden.

Sprout Pregnancy Essentials
Met deze zwangerschaps-app kun je enorm veel bijhouden. Hij laat mooie 3D-beelden zien van de ontwikkeling van je kindje en hij is handig in het gebruik. Hij houdt je afspraken bij, je to-do lijst, je gewicht en zelfs het aantal schopjes dat je krijgt van de kleine spruit. Meer informatie en downloaden. 

 

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg