Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Bevallen in het Jeroen Bosch ziekenhuis

Aan alle zwangeren en hun partners in ’s-Hertogenbosch en omstreken

Wanneer uw uitgerekende datum in de zomer van 2017 valt is de volgende informatie voor u van belang. In de regio ’s-Hertogenbosch hebben we in het regionetwerk @verlosdenbosch afspraken gemaakt over de bevallingen die in het ziekenhuis plaatsvinden in de zomerperiode. Dit is nodig omdat het aantal bevallingen in de zomer- en vakantieperiode in de afgelopen jaren is toegenomen. We vinden het belangrijk dat de veiligheid tijdens de bevallingen gegarandeerd blijft.

Afspraken

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft tijdens de zomerperiode evenveel kraamsuites tot haar
beschikking als in de rest van het jaar. In verband met het grotere aantal bevallingen, zijn er in de zomerperiode naast de beschikbare bedden op afdeling Verloskunde ook bedden voor kraamvrouwen geopend op afdeling Gynaecologie (afdeling A6).

Verder werkt het Jeroen Bosch Ziekenhuis samen met kraamverzorgsters van de eerste lijn
(kraamzorg). Zij zijn ingewerkt om bevallingen in het ziekenhuis te ondersteunen in de zomer.

Consequenties voor u

Bij drukte kan het zijn dat u na de bevalling naar een andere kamer wordt gebracht,
bijvoorbeeld op afdeling Gynaecologie. Uiteraard is ook daar voldoende gekwalificeerd
personeel aanwezig om u en uw kind verantwoorde en veilige zorg te bieden.

Bij hele grote drukte zou het zelfs kunnen zijn dat u voor de bevalling moet uitwijken naar een ander nabijgelegen ziekenhuis. U wordt hierover dan geïnformeerd door uw verloskundige of uw gynaecoloog van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. In noodgevallen kunt u altijd in het JBZ terecht.

We beseffen dat de gang van zaken rondom de bevalling anders kan zijn dan u zich had
voorgesteld. Wij vragen uw begrip hiervoor. Wij doen als netwerk van geboortezorg in de regio er alles aan om samen goede en veilige zorg voor u en uw kind te garanderen.

Heeft u nog vragen naar aanleiding van de informatie in deze brief, bespreekt u deze dan met uw verloskundige of gynaecoloog.

Met vriendelijke groet,

Deelnemers van het regionetwerk @verlosdenbosch:
Coöperatie Verloskundigen ’s-Hertogenbosch eo, KraamSamenwerkingsVerband
regio Den Bosch, Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ), Vakgroep Obstetrie en Gynaecologie JBZ en Vakgroep Kindergeneeskunde JBZ Bevallen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg