Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Bevallen met een interactieve infographic op de muur

Het Máxima Medisch Centrum (MMC) in Veldhoven en Philips hebben samen een app ontwikkeld die vrouwen coacht tijdens de bevalling. Het is niet zomaar een puf-app zoals er zovele zijn: zodra je de verloskamer binnenkomt wordt contact gemaakt via wifi. Levensgroot verschijnt een soort ‘live verslag’ van je eigen bevalling als projectie op de muur.

De app meet de tijd tussen de weeën, de intensiteit en de duur ervan, maar ook hoe de ontsluiting zich ontwikkelt. Dit wordt verbeeld in een soort interactieve infographic. Je mag zelf kiezen of je een mooie bloesemtak wilt zien of een abstracte versie. In het geval van de tak staan de bloemen voor iedere wee die je hebt, de kleur ervan voor de intensiteit van de weeën en de lengte van de takken voor de tijd die er tussen zit.

Met de app kunnen hoogzwangere vrouwen thuis alvast oefenen met ademhalingstechnieken. Als de bevalling begint, schakelt de visuele animatie over op de ademhalingsbegeleidingsfunctie zodra er een nieuwe wee komt om op te vangen. Zo hebben de vrouwen letterlijk een punt op de muur dat ze als focuspunt kunnen gebruiken.

In het MMC testen verloskundigen en gynaecologen de app in drie van de achttien verloskamers. Ze onderzoeken of het gebruik ervan behalve gebruikersgemak ook medische invloed heeft. “Zo weten we dat continue ondersteuning en coaching van een doula (een niet-medische bevallingscoach) tijdens de bevalling zorgt voor minder keizersnedes, zuignapbevallingen en verzoeken om een ruggenprik”, licht gynaecoloog Pieter van Runnard Heimel toe. “Het is nu de vraag of dit effect ook wetenschappelijk aantoonbaar is voor een digitale variant.”

Is de baby geboren, dan verschijnt er feestelijke ‘bloesemsneeuw’ op de muur. En als klap op de vuurpijl is iedere unieke geboortegrafiek deelbaar op Twitter of Pinterest. De app is nu nog in de onderzoeksfase, dus tenzij je in Eindhoven of omgeving woont, kun je nog niet op deze manier bevallen.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg