Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Bevalling sportieve vrouw makkelijker

In de categorie ‘beter laat dan nooit’: een conditie opbouwen tijdens je zwangerschap loont. De Amerikaanse gynaecoloog Bradley Price raadt aanstaande moeders aan flink te sporten. Hiermee veegt hij de opvatting van tafel dat je tijdens de zwangerschap beter rustig aan kan doen.

Vrouwen hebben er baat bij voor en tijdens de zwangerschap te gaan sporten. Dit blijkt uit Amerikaans onderzoek. Price, zelf triatleet, wilde erachter komen of het wel veilig is om te beginnen met sporten als je in verwachting bent.

Resultaten

Dr. Price deed onderzoek onder sportieve – en niet sportieve, zwangere vrouwen. De resultaten logen er niet om. In de groep passieve vrouwen beviel 32 procent van de vrouwen met een keizersnede. Dit tegenover 6 procent in de groep sportende vrouwen.

Minder diabetes

Bovendien leek het erop dat de sportieve vrouwen minder last hadden van zwangerschapsdiabetes en zwangerschapsvergiftiging. De ongevallen waar veel gynaecologen voor waarschuwen bij zwangere vrouwen die willen sporten, bleven uit. Er werd geen letsel gemeld en er was ook geen sprake van bevallingen die te vroeg op gang kwamen.

De gezondheid van de baby’s waren in beide groepen gelijk, wat erop zou wijzen dat sporten vooral de zwangerschap en de bevalling vergemakkelijken.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg