Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Borstvoeding en de rol van de partner

Naar borstvoeding wordt veel onderzoek gedaan. Als je weet wat de mogelijke oorzaken zijn van vroegtijdig (= eerder dan de moeder zou willen) stoppen met borstvoeding, dan kun je kijken of je iets aan deze oorzaken kunt doen.

Eén van de bepalende factoren bij het wel of niet geven van borstvoeding is de steun van een partner. Er blijken 5 factoren te zijn die de mate van partnerondersteuning kunnen voorspellen:

1. Kennis over borstvoeding
2. Positieve houding tegenover borstvoeding
3. Betrokkenheid in het beslisproces
4. Praktische ondersteuning
5. Emotionele ondersteuning

Verder blijkt uit onderzoek hoe meer steun vrouwen kregen op verschillende vlakken van hun partner, hoe meer gemotiveerd zij zijn bij het starten van borstvoeding en hoe langer de uiteindelijke duur van de borstvoedingperiode.

Conclusie:
Het betrekken van de partner bij informatiebijeenkomsten en het vertellen hoe zij hun partner praktisch en emotioneel kunnen ondersteunen, zorgt ervoor dat er meer vrouwen starten met borstvoeding en dat zij langer borstvoeding geven. De partner helpt niet alleen om het vol te houden, ze maken het ook een stuk leuker en aangenamer!

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg