Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Borstvoeding in tijden van hongersnood

De eerste week van augustus was de Wereld Borstvoedings Week. Ook in de Hoorn van Afrika wordt o.a. door UNICEF alles op alles gezet om borstvoeding mogelijk te maken. Hulporganisaties actief in de Hoorn, delen geen poedermelk uit aan moeders met baby’s en jonge kinderen. In plaats daarvan wordt meer aandacht besteed aan voeding voor de moeder, zodat zij haar baby kan voeden. Er is alleen medicinale melk beschikbaar voor levensbedreigende situaties.

Moedermelk is altijd steriel. Juist in een situatie zonder schoon drinkwater en hygiëne, is het te risicovol om poedermelk als alternatief voor borstvoeding te geven. Bovendien geeft moedermelk een grotere bescherming en voedingswaarde die nodig is voor baby’s om te overleven. Ook moeders die gedurende een tijd zelf onvoldoende voeding binnen kregen, kunnen nog steeds voldoende borstmelk produceren. Stress remt wel de melkproductie. Maar als zij daarna tot rust komt en goed eet, komt de melk weer op gang. Als men overstapt op poedermelk verliest men de borstmelkproductie soms definitief.

Alleen bij een medische behandeling tegen acuut levensbedreigende ondervoeding krijgen kinderen therapeutische melk. De WHO heeft een code die wordt nagevolgd en die een duidelijke richtlijn geeft wanneer vervangende melk wordt gebruikt. Deze melk is speciaal voor dit doel ontwikkeld en verrijkt is met extra voedingsstoffen. Zelfs in een hongersnood is borstvoeding het beste alternatief.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg