Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Borstvoeding kan astma voorkomen

Baby’s die de eerste maanden van hun leven enkel borstvoeding krijgen, verkleinen daarmee hun kans op astma, zo blijkt uit onderzoek.

Nederlandse wetenschappers verzamelden de gegevens van 5000 kinderen. Ze keken of de kinderen borstvoeding hadden gehad en zoja, hoe lang dat dan had geduurd. Zodra de kinderen één, twee, drie of vier jaar oud waren, werd gekeken of ze last hadden van astmatische symptomen.

De kinderen die de eerste vier maanden van hun leven borstvoeding en andere melk of vaste voeding hadden gehad, bleken in de eerste vier jaar van hun leven een groter risico te lopen op een piepende ademhaling, kortademigheid, een droge hoest en hardnekkig slijm in de luchtwegen dan kinderen die alleen maar borstvoeding hadden gehad.

Het is niet voor het eerst dat een verband tussen astma en borstvoeding wordt aangetoond. Maar het is wel voor het eerst dat onderzoekers aantonen dat de eerste astmatische klachten sneller opdoemen als kinderen korter borstvoeding krijgen of niet alleen borstvoeding krijgen.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg