Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Borstvoeding kan miljoen levens redden

Volgens Unicef is er overtuigend bewijs dat borstvoeding ziekten als diarree en longontsteking kan voorkomen. Jaarlijks overlijden miljoenen kinderen aan deze ziekten.

Als meer landen het geven van borstvoeding zouden stimuleren zou dat het leven van ruim een miljoen kinderen kunnen redden. Dat zegt Unicef naar aanleiding van de twintigste editie van de Wereld Borstvoedingsweek, die loopt van 1 tot 7 augustus.

Het percentage vrouwen dat borstvoeding geeft is de afgelopen jaren wereldwijd maar weinig gestegen: van 32 procent in 1995 tot 39 procent in 2010. Volgens Unicef is dit het gevolg van agressieve marketing door de producenten van moedermelkvervangers, regeringen die borstvoeding te weinig ondersteunen en een gebrek aan kennis over de risico’s van het niet geven van borstvoeding.

In 2008 bleek uit een onderzoek dat werd gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift ‘The Lancet’ dat kinderen die geen borstvoeding krijgen 14 keer zoveel kans hebben om te overlijden in de eerste zes maanden dan kinderen die wel borstvoeding krijgen.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Gemert!
Lees meer
Samen
Samenwerkingen
Om jou te kunnen verzekeren van de beste kwaliteit kraamzorg en continuïteit van zorg, staat een goede samenwerking tussen IVT kraamzorg en andere zorgverleners binnen de geboortezorg voorop.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van IVT Kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden en 'papa' blogger allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg