Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Wereld Borstvoeding Week

Tijdens de Wereld Borstvoeding Week (28 september t/m 3 oktober) wordt wereldwijd aandacht geschonken aan het belang van borstvoeding. Dit jaar is het thema stap voor stap. Het is niet altijd vanzelfsprekend dat het geven van borstvoeding meteen goed gaat. Een goede voorbereiding is daarom belangrijk. De werkgroep promotie borstvoeding regio ’s-Hertogenbosch probeert tijdens deze week de aandacht voor borstvoeding te vergroten. Deze werkgroep is een samenwerkingsverband tussen Jeroen Bosch Ziekenhuis, IVT kraamzorg, Vivent Kraamzorg en Jeugdgezondheidszorg, Kring van verloskundigen ’s-Hertogenbosch, District Huisartsen Vereniging Noord-Brabant Noordoost,de Vereniging Borstvoeding Natuurlijk en het Borstvoedingcentrum Den Bosch.

Voor het slagen van een fijne borstvoedingsperiode gaat alles stap voor stap. Een goede begeleiding kan een doorslaggevende rol spelen bij het al dan niet slagen van de borstvoeding. Er zijn tal van mogelijkheden om je goed voor te bereiden. Er zijn borstvoedingscursussen,(een aantal van bovengenoemde organisaties geven deze informatieavonden) boeken en tijdschriften over borstvoeding en uiteraard kun je met vragen ook terecht bij je verloskundige, kraamverzorgende,consultatieburo of huisarts. De WHO (Wereld Gezondheidsorganisatie) en Unicef (het kinderfonds van de Verenigde Naties) hebben tien vuistregels opgesteld voor het welslagen van borstvoeding. Deze vuistregels kunnen als een belangrijke leidraad dienen voor de ontwikkeling van een optimale moeder- en kindzorg, waarbij alle moeders optimale begeleiding krijgen bij het geven van borstvoeding. Kijk op: http://www.zorgvoorborstvoeding.nl voor deze tien vuistregels.

Stap voor stap op weg naar een periode waarin het geven van borstvoeding en het begeleiden hiervan centraal staan voor een mooie beleving.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg