Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Borstvoedingsweek 2014: Een streven voor het leven

“Een streven voor het leven” is dit jaar de slogan van de Wereld Borstvoedingsweek 2014. Het thema is vertaald vanuit de het Engels: “It’s a winning goal”. Met andere woorden; door meer en langer borstvoeding te geven, valt er bij de gezondheid van moeder en kind veel winst te behalen. Zo heeft de moeder op de langere termijn minder kans op ziektes als osteoporose en borstkanker. Het kind heeft op de langere termijn minder kans op onder andere eczeem en een te hoge bloeddruk.

IVT biedt lactatiekundige zorg

Om meer en langer succesvol borstvoeding te kunnen geven is goede ondersteuning en begeleiding belangrijk. Niet voor niets biedt IVT kraamzorg gratis lactatiekundig advies aan voor haar cliënten tijdens de kraamperiode. Maar ook na deze periode kunnen jonge, borstvoedinggevende moeders bij de lactatiekundige van IVT kraamzorg terecht voor begeleiding en ondersteuning. U kunt de lactatiekundige benaderen voor een telefonisch consult, een spreekuurconsult of een huisbezoek. Tevens biedt IVT kraamzorg online advies via de speciale website Advies Borstvoeding en staat deze maand onze Facebook pagina in het teken van borstvoeding geven. Samen zorgen we ervoor dat uw borstvoedingsperiode prettig verloopt.

Week 40

Sinds 1992 vindt elk jaar wereldwijd Wereld Borstvoeding Week plaats. In een groot deel van de wereld is dat de week van 1 tot 7 augustus, maar vanwege onze schoolvakanties wordt hij in Nederland – en vele andere Europese landen – in week 40 gehouden. Men heeft voor deze week gekozen met een knipoog naar de gemiddelde zwangerschapsduur van veertig weken.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg