Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Coronavirus en IVT kraamzorg

IVT doet er alles aan om de verdere verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Op dit moment gelden er voor zwangeren, kraamvrouwen en pasgeborenen geen specifieke maatregelen. Wij krijgen veel vragen of wij kraamzorg kunnen blijven verlenen. Op dit moment kunnen wij de kraamzorg leveren zoals wij dat met jou hebben afgesproken. Mocht dit toch wijzigen dan word je daarvan door ons op de hoogte gebracht.

De gezondheid van jou en onze medewerkers is onze hoogste prioriteit. Wij volgen hiervoor nauwlettend de berichtgeving van het RIVM en ondernemen zo nodig actie voor onze klanten en medewerkers. Wij volgen hierin uiteraard de richtlijnen van de Rijksoverheid, het RIVM, de landelijke GGD en Geboortezorg BO.

Om de verspreiding van het Coronavirus zo veel mogelijk te vertragen, treft IVT onderstaande maatregelen.

 • INZET MEDEWERKERS
  Indien een kraamverzorgende van IVT in een risicogebied is geweest of contact heeft gehad met iemand met het Coronavirus (of zelf symptomen heeft verkouden/niezen, hoest EN koorts) dan mag deze medewerker niet werken. Bij verkoudheidsklachten en/of hoesten mag een kraamverzorgende wel werken maar dan wel met beschermmaterialen (denk aan mondkapje). Hiermee conformeren wij ons aan de richtlijnen voor zorgpersoneel. Het is mogelijk dat er piekmomenten in de zorg ontstaan waardoor onze kraamverzorgenden verdeeld worden over alle kraamgezinnen. Op deze manier kunnen we iedereen voorzien van de zorg die ze nodig hebben. Kantoormedewerkers (denk aan de afdeling planning) werken vanaf heden op diverse locaties om de kans op besmetting te verkleinen.
 • INTAKEGESPREK
  Heb jij binnenkort een afspraak voor een intakegesprek bij jou thuis (integraal huisbezoek) met een van onze medewerkers? Dan wordt dit gesprek automatisch een telefonisch intakegesprek. I.v.m. het coronavirus worden alle huisbezoeken in de komende periode omgezet naar telefonische intakegesprekken. Onze medewerkers nemen hiervoor contact op met jou.
 • BEVALLING
  Tijdens een thuisbevalling of ziekenhuisbevalling assisteert de kraamverzorgende zoals gebruikelijk de verloskundige. Om verspreiding van het virus te beperken, zullen wij tijdelijk geen leerlingen of stagiaires meenemen.
 • MET ONSLAG UIT HET ZIEKENHUIS
  Ga je in de avond of nacht met ontslag uit het ziekenhuis (tussen 20.00 en 06.00 uur) dan krijg je een folder met richtlijnen mee. Met deze richtlijnen kom je de eerste nacht thuis door. Het betreft een korte samenvatting van de zorg voor jezelf en je baby. Daarnaast hebben wij op onze website interessante videofragmenten beschikbaar m.b.t. het geven van borstvoeding, veilig slapen, handmatig kolven, etc
 • VERLOSKUNDIGE
  De verloskundige komt op dit moment niet langs tijdens het kraambed. Contact met de verloskundige wordt onderhouden door de kraamverzorgende via SMS, Whats app en/of bellen. Bij urgente situaties of vragen kun je altijd je verloskundige bellen.

Informatie over het Coronavirus en kraamzorg 

 • KRAAMVISITE
  Om de kraamverzorgende fit en gezond te houden en de kans op overdracht van het virus zo laag mogelijk te houden, verzoeken wij je om de kraamvisite zo veel mogelijk te beperken én zeker niet te ontvangen wanneer de kraamverzorgende aan het werk is.
 • UITLEEN ZORGHULPMIDDELEN
  Onze thuiszorgwinkel is voorlopig gesloten. Wel gaat de uitleen van zorghulpmiddelen (denk bijv. aan bedklossen en borstkolf) gewoon door. Wil je een zorghulpmiddel komen ophalen en/of retourneren, dan gelieve vooraf telefonisch contact opnemen via (073) 631 2342. Je kunt vragen naar de medewerker van Facilitaire Dienst. Samen maken jullie afspraken over het ophalen/retourneren van het zorghulpmiddel. Bij contact houdt onze medewerker te allen tijde een gepaste afstand van 2 meter.

Tips om verspreiding te voorkomen De belangrijkste maatregelen die je zelf kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn als volgt:

 • Was je handen regelmatig en/of gebruik hygiënische handgel
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna direct weg
 • Houd afstand van mensen die hoesten en/of niezen
 • Geef geen handen (of knuffel bij feliciteren)

Vragen?

Heb je vragen over onze kraamzorg en het Coronavirus dan kun je ons telefonisch bereiken op (073) 631 2342. Voor meer informatie houd je onze nieuwsberichten op de website in de gaten.

Twijfel je of je verschijnselen hebt die passen bij het Coronavirus? Bekijk dan eerst de vragen en antwoorden op de website van het RIVM: www.rivm.nl/coronavirus/covid19/vragen-antwoorden. Ook is er een landelijk telefoonnummer dat je kunt bellen: 08001351. Twijfel je daarna nog? Neem dan telefonisch contact op met je huisarts. De huisarts overlegt met de GGD of onderzoek naar het Coronavirus nodig is.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg