Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Maatregelen kraamzorg m.b.t. Coronavirus

IVT doet er alles aan om de verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Er gelden voor zwangeren, kraamvrouwen en pasgeborenen geen specifieke maatregelen. Op dit moment kunnen wij de kraamzorg leveren zoals wij dat met jou hebben afgesproken. Mocht dit toch wijzigen dan word je daarvan door ons op de hoogte gebracht.

De gezondheid van jou en onze medewerkers is onze hoogste prioriteit. Wij volgen hiervoor nauwlettend de berichtgeving van het RIVM en ondernemen zo nodig actie voor onze klanten en medewerkers. Wij volgen hierin uiteraard de richtlijnen van de Rijksoverheid, het RIVM, de landelijke GGD en Geboortezorg BO.

Maatregelen vanuit IVT

 • Inzet van medewerkers
  Indien een kraamverzorgende van IVT besmet is van het virus of als er verdenking is op een besmetting (of zelf symptomen heeft verkouden/niezen, hoest en/of koorts) dan mag deze medewerker niet werken. Hiermee conformeren wij ons aan de richtlijnen voor zorgpersoneel. Het is mogelijk dat er piekmomenten in de zorg ontstaan waardoor onze kraamverzorgenden verdeeld worden over alle kraamgezinnen. Indien nodig zal kraamzorg op afstand gegeven worden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld ‘beeldbellen/videobellen’. Op deze manier kunnen we iedereen voorzien van de zorg die ze nodig hebben en bieden wij zorg op maat. 
 • Heb je zelf klachten?
  Wanneer jijzelf of een van je gezinsleden corona-gerelateerde klachten heeft, meld dit dan op de dag van het integraal huisbezoek (intakegesprek) maar ook bij de inzet van de kraamzorg en aan je verloskundige. 
 • Intakegesprek
  Heb jij binnenkort een afspraak voor een intakegesprek bij jou thuis (integraal huisbezoek) met een van onze medewerkers? En zijn er geen corona-gerelateerde klachten in het gezin? Dan komen wij weer aan huis voor het intakegesprek. 
 • Bevalling
  Tijdens een thuisbevalling of ziekenhuisbevalling assisteert de kraamverzorgende zoals gebruikelijk de verloskundige.
 • Leerlingen
  Om verspreiding van het virus te beperken, mogen er niet meer dan 3 externe bezoekers in huis aanwezig zijn. Indien de verloskundige én de kraamverzorgende in het gezin zijn, kan er maximaal 1 leerling of stagiaire in de ruimte aanwezig zijn. 
 • Met ontslag uit het ziekenhuis
  Ga je in de avond of nacht met ontslag uit het ziekenhuis (tussen 20.00 en 06.00 uur) dan krijg je een folder met richtlijnen mee. Met deze richtlijnen kom je de eerste nacht thuis door. Het betreft een korte samenvatting van de zorg voor jezelf en je baby. Daarnaast hebben wij op onze website interessante videofragmenten beschikbaar m.b.t. het geven van borstvoeding, veilig slapen, handmatig kolven, etc
 • Verloskundige
  De verloskundige zal, in overleg met de klant en de kraamverzorgende, tijdens het kraambed langskomen voor een huisbezoek. Verder wordt contact met de verloskundige onderhouden door de kraamverzorgende via SMS, Whats app en/of bellen. Bij urgente situaties of vragen kun je altijd je verloskundige bellen.
 • Kraamvisite
  Om de kraamverzorgende fit en gezond te houden en de kans op overdracht van het virus zo laag mogelijk te houden, verzoeken wij je om de kraamvisite zo veel mogelijk te beperken én niet te ontvangen wanneer de kraamverzorgende aan het werk is. Wat wel mag is dat er een vaste bezoeker aanwezig mag zijn mits er niet meer dan 3 externe mensen zijn. 
 • Thuiszorgwinkel voor uitleen van hulpmiddelen
  Voor het lenen, kopen of huren van hulpmiddelen (bijvoorbeeld bedklossen en borstkolf) kun je terecht in onze thuiszorgwinkel. Voor vragen kun je natuurlijk ons altijd even bellen via (073) 631 2342. In de winkel houden we ons aan de hygiënerichtlijnen en de 1,5 meter afstand.
 • Voorlichtingsfilmpjes bij uitbraak van een virus
  Deze filmpjes kun je hier bekijken.

Tips om verspreiding te voorkomen De belangrijkste maatregelen die je zelf kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn als volgt:

 • Was je handen regelmatig en/of gebruik hygiënische handgel
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna direct weg
 • Houd afstand van mensen die hoesten en/of niezen
 • Geef geen handen (of knuffel bij feliciteren)

Vragen?

Heb je vragen over onze kraamzorg en het Coronavirus dan kun je ons telefonisch bereiken op (073) 631 2342.

Twijfel je of je verschijnselen hebt die passen bij het Coronavirus? Bekijk dan eerst de vragen en antwoorden op de website van het RIVM: www.rivm.nl/coronavirus/covid19/vragen-antwoorden. Ook is er een landelijk telefoonnummer dat je kunt bellen: 08001351. Twijfel je daarna nog? Neem dan telefonisch contact op met je huisarts of de GGD. 

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg