Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

De bevalling van de toekomst

Het duurt niet lang meer of je hele bevalling speelt zich – letterlijk – voor je ogen af terwíjl je aan het bevallen bent. Hoe? Met Google Glass. Zowel de dokter als de bijna-mama zetten dit technologische hoogstandje op hun neus; de één ziet wat de ander ziet. In het Onze Lieve Vrouw Gasthuis in Amsterdam is een eerste poging gewaagd kersverse moeders getuige te maken van de geboorte van hun kind.

Doel was om de moeder in kwestie mee te laten kijken tijdens de bevalling. Uiteindelijk heeft gynaecoloog Paul van Kesteren de Glass opgezet, maar de moeder niet. Naderhand heeft de kersverse moeder de opname terug kunnen kijken. “Beelden kunnen van de ene naar de andere Glass worden gestuurd. Ze kunnen ook opgenomen worden en achteraf terug gekeken”, aldus woordvoerder van het OLVG, Jan-Willem Heijkoop.

 Papa kijkt mee

Afgelopen vrijdag is er nog een Google Glass bevalling geweest in het Amsterdamse ziekenhuis, waarbij de aanstaande vader mee mocht kijken met de gynaecoloog.

Afgeleid door bril

Dat een bevalling registreren met Google Glass geen nieuw fenomeen is, blijkt wel uit een initiatief van de Amerikaanse Mat Honan om de bril een jaar lang te dragen. Zijn vrouw verzocht hem vooral opnames en foto’s te maken tijdens de bevalling, maar toen puntje bij paaltje kwam, zag het stel van de opnames af. “Mijn vrouw maakte zich zorgen dat het haar concentratie zou verstoren”, aldus Honan.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg