Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Eerste geboorteaangifte in Bernhoven

Marloes en Karel van Tilburg uit Oss waren woensdagochtend 1 juli de eerste ouders die de geboorte van hun in Bernhoven geboren baby’s bij het door de gemeente Uden in het ziekenhuis geopende geboorteloket konden doen.

Baby’s. Meervoud dus. Want Marloes beviel op de laatste dag van de maand juni van een gezonde tweeling. Twee dochters en ze kregen bij de aangifte de namen Puk en Evi mee. Puk en Evi hebben al een broertje, Bas van drie jaar. Bas is gewoon thuis geboren, maar de tweeling kwam dus in het Udense ziekenhuis ter wereld. Voor de kersverse ouders geen probleem dat hun dochters in Uden zijn geboren. “We zijn blij dat ze gezond zijn, en waar ze geboren zijn is dan niet zo heel belangrijk. Geweldig dat de aangifte hier in het ziekenhuis kan,” lachen de ouders. Puk en Evi waren zelf niet aanwezig bij de aangifte. Zij zijn een klein maandje te vroeg geboren en verblijven nog in de couveuse. “Maar het gaat prima met ze,” verzekert moeder Marloes.

Even daarvoor opende burgemeester Hellegers van Uden het geboorteloket officieel. Vervolgens tekenden beide ouders onder het toeziend oog van de burgemeester en van Peter Bennemeer, directeur van Bernhoven de geboorteaktes van de beide meisjes.
In Bernhoven worden per jaar ongeveer 1900 kinderen geboren. Vanaf 1 juli 2015 kunnen ouders iedere werkdag tussen 9.00-11.00 uur aangifte  doen van de geboorte van hun in Bernhoven geboren zoon of dochter. Overigens blijft het natuurlijk ook mogelijk om op het gemeentehuis van Uden de aangifte te doen.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg