Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Geitenmelk net zo goed als moedermelk

Geitenmelk is goed voor de gezondheid. De melk bevat zelfs zoveel goede voedingsstoffen dat het te vergelijken is met moedermelk, zo concluderen Spaanse onderzoekers.

Naast deze goede voedingstoffen, vond het onderzoeksteam van de Universiteit van Grenada ook dat geitenmelk juist minder van de voedingsstof bevat die verantwoordelijk is voor koemelkallergie. Dit maakt geitenmelk hypoallergeen.

Koolhydraten
Ook bevat geitenmelk veel oligosachariden: meervoudige koolhydraten. Deze stoffen bereiken de dikke darm zonder verteerd te worden en kunnen daardoor optreden als prebioticum. Ze ondersteunen de ontwikkeling van de probiotische flora in de darm, deze gaan de strijd aan met ziekmakende bacteriën.

Net als moedermelk, bevat geitenmelk ook minder lactose dan koemelk. Mensen met lactose-intolerantie kunnen vaak wel geitenmelk drinken. Daarbij is geitenmelk, door kleinere cellen, ook makkelijker te verteren dan koemelk.

Vetzuren
Het essentiële verschil tussen geitenmelk en koemelk is de samenstelling van het vet. Geitenmelk bevat meer essentiële vetzuren. Deze vetzuren zijn een snellere bron van energie en worden niet opgeslagen als lichaamsvet.

De onderzoekers concludeerden ook dat het vet in geitenmelk het totale cholesterol verlaagt en behoudt normale vetniveaus elders in het lichaam. Dit maakt geitenmelk een goede voedingskeuze bij het voorkomen van hartziekten.

Mineralen
Tot slot wijzen de Spaanse onderzoekers erop dat geitenmelk ook rijk is aan mineralen, zoals calcium en fosfor. Het bevat daarnaast ook meer zink en selenium dan koemelk.

“Om al deze redenen kan geitenmelk worden beschouwd als natuurlijk functioneel voedingsmiddel.” vertelt Margarita Sanchez Compas. “Het is goed voor iedereen om regelmatig geitenmelk te drinken. Maar mensen met een allergie of intolerantie voor koemelk, een hoog cholesterol, bloedarmoede of osteoporose hebber er echt veel baat bij.”

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg