Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Hup Holland Hup! Kraamweek met een oranje tintje

Op een vroege zaterdagochtend wordt er in het Jeroen Bosch ziekenhuis (’s-Hertogenbosch) een mooi meisje geboren na een erg snelle bevalling. Ik heb de bijzondere positie dat ik bij deze bevalling mag assisteren en getuige mag zijn van een geweldig mooie eerste ontmoeting tussen dit meisje en haar papa en mama. Eentje waar ik zelf ook een beetje tranen van in mijn ogen krijg. Dit mooie meisje is een eerste kindje en echt een dame van de klok; ze wordt namelijk precies op de uitgerekende datum geboren! Na een goede eerste start waarin zij gelijk goed oefent voor de borstvoeding mag ik in de middag samen met het kersverse gezin het ziekenhuis verlaten. Op naar huis!

Oranje verrassing

Na een kort ritje van het ziekenhuis naar huis, komen we tegelijk aan. We helpen mama naar boven en gaan gelijk aan de slag met de volgende poging tot borstvoeding. Ook nu gaat dit erg goed. Na de voeding loop ik met de papa naar de babykamer om de spulletjes te halen voor de verschoning. Al gelijk zie ik op de commode de twee kleine oranje sokjes liggen. Ik grap tegen de papa dat ze deze dus zeker aan moet hebben maandag, met de wedstrijd Nederland – Chili. Dat is natuurlijk de bedoeling! De sokjes zijn een lief cadeautje van de vriendinnen van mama.

Matchday

Ook de volgende dagen bewijst het kleine meisje dat ze erg van de klok is door steeds zelf al stipt om de 3 uur wakker te worden voor de borstvoeding. Zo ook de maandagmorgen… Matchday. Voordat we deze ochtend beginnen met de voeding, neem ik eerst het meisje mee naar de babykamer om haar te wegen en schone kleertjes aan te doen. Voor de gelegenheid loopt mama ook even mee naar de babykamer, want er ligt nog een leuk item te wachten voor deze oranje dag. De collega’s van mama hebben namelijk ook nog een oranje Jip en Janneke rompertje cadeau gedaan!

De tijden vandaag zijn zo aangepast dat de kleine grote fan borstvoeding vraagt om 9.00u, 12.00u, 15.00u en om 18.00u, het begin van de wedstrijd. Zo is ze mooi wakker aan het begin van de wedstrijd. Papa, mama en de kleine meid eten op bed en kunnen zo zien of de outfit van de jonge voetbalfan geluk brengt. Nederland wint van Chili met 2-0, en zijn met dit resultaat eerste geworden in de poule. Ook de volgende wedstrijden zal deze pasgeboren fan haar sokjes dragen en juichen voor ‘ons’ team. Hopelijk wordt Nederland wereldkampioen en kan zij later aan iedereen vertellen hoe zij heeft bijgedragen in het aanmoedigen van oranje.

Danjela
Kraamverzorgende IVT

kraamzorg wk voetbal

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg