Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

In bad tijdens de bevalling nu ook mogelijk in het Jeroen Bosch Ziekenhuis

Een bevalling waarbij vrouwen gebruik kunnen maken van een warm bad verloopt over het algemeen soepeler en minder stressvol. Warm water werkt ontspannend, het helpt de pijn van weeën beter te verdragen en het is gemakkelijker om te bewegen. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) is dan ook blij om vrouwen vanaf nu de mogelijkheid te kunnen bieden voor een badbevalling in het ziekenhuis. Tip: neem badjas en slippers mee!

Voor wie is een bevalling in bad mogelijk?

Een badbevalling in het JBZ is mogelijk wanneer de bevalling wordt begeleid door het medisch en verpleegkundig team van het ziekenhuis, maar ook bij een poliklinische bevalling met de eigen verloskundige. Vrouwen kunnen tijdens de zwangerschap al aangeven of ze graag gebruik willen maken van een bad, maar dit kan ook tijdens de bevalling. Ter plekke wordt dan samen bekeken wat op dat moment mogelijk is.

“Het is voor de meeste vrouwen mogelijk om weeën op te vangen in bad”, aldus Jacques Dirken, gynaecoloog in het JBZ. “Het is wel zo dat het door specifieke omstandigheden niet altijd mogelijk is dat het kind daadwerkelijk in bad geboren wordt. Vrouwen moeten bijvoorbeeld mobiel genoeg zijn om als dat nodig is, direct zelf uit bad te kunnen komen. Indien er sprake is van een ruggenprik, ernstig overgewicht of een specifieke medische indicatie, dan is het niet veilig om in bad te gaan tijdens de bevalling.”

Amke Schimmel-de Kok, gynaecoloog in het JBZ: “Ik vind het geweldig dat we vrouwen deze keuzemogelijkheid van bevallen in bad kunnen bieden. Samen met de verloskundigenpraktijken in de regio die ook bevallingen begeleiden in het JBZ zitten we hierin op één lijn. Dat komt de zorg voor de patiënt ten goede.”

Bevallen in bad, gewoon in je eigen ziekenhuis

Tijdens de bevalling in het bad wordt een opblaasbaar bevalbad in de kraamsuite opgezet. In het bad wordt een persoonlijke hoes geplaatst voor de hygiëne en binnen een uur is het bad helemaal gevuld. Het water wordt daarna op een constante aangename temperatuur gehouden. Marleen Zuurman, verloskundige in het JBZ: “Wanneer vrouwen gebruik kunnen maken van een bad, zullen de verzoeken om pijnvermindering afnemen en is de beleving positiever, vrouwen kijken daardoor beter terug op hun bevalling en dat is uiteindelijk waarvoor we het doen! “.

De kosten van een badbevalling

Het bevallingspakket met alle benodigdheden kan door middel van PIN-betaling aangeschaft worden op de afdeling Verloskunde van het JBZ. Het pakket bestaat uit een handleiding, aanvoer- en afvoerslang, een afvoerpomp en een hoes voor in het bad. De hoes, afvoerpomp en -slang zijn voor eenmalig gebruik. De kosten zijn €80,-.

Jeroen Bosch Ziekenhuis

Jij verdient zorg die bij je past, dichtbij en op jouw manier geboden. Samen bepalen we wat je nodig hebt en van wie, zodat jij zo lang mogelijk het leven kan leiden dat jij wilt. Wij zetten daarvoor al onze expertise in en zoeken de samenwerking. Bijvoorbeeld met je familie en vrienden, je huisarts, de gemeente en de thuiszorg. Daar staan wij voor als Jeroen Bosch Ziekenhuis. Gewoon, omdat jij ertoe doet!

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (’s-Hertogenbosch) is een groot topklinisch ziekenhuis met ruim 630 bedden en ruim 4.000 medewerkers. De 260 medisch specialisten zijn binnen het Jeroen Bosch Ziekenhuis georganiseerd in de Bossche Specialisten Coöperatie (BSC). Het ziekenhuis verzorgt samen met de BSC de medisch-specialistische zorg in de regio ’s-Hertogenbosch en Bommelerwaard. Voor meer informatie www.jeroenboschziekenhuis.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Saskia Byvanck, afdeling Marketing & Communicatie, tel. (073) 553 84 48 of e-mail : s.byvanck@jbz.nl

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg