Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

10 leuke DIY ideetjes om te maken voor een (pasgeboren) baby

Door iets zelf te maken (DIY: do it yourself) krijgen spulletjes een originele en persoonlijke touch. We hebben 10 ideeën voor je op een rij gezet om als kraamcadeau te geven of voor je eigen kindje te maken! Laat je inspireren: 

1. Rompertje met een eigen print
Knip uit velletjes karton of papier een leuke vorm of schets met potlood de naam van de baby. Leg de vormpjes op het rompertje en verf er met textielverf overheen of volg met een kwast voorzichtig de schetslijnen. Even laten drogen en je hebt een geinig customized rompertje! In onderstaand filmpje wordt stap voor stap uitgelegd hoe je dit aanpakt.

2. Mobiel met persoonlijke foto’s
Alle gezichten van dierbaren dichtbij voor het slapengaan. Lief! Druk de foto’s af op canvas of licht fotopapier. Maak deze vast aan een lint en bind vervolgens de andere kant van het lint goed vast aan de mobiel.

3. Letterbak met cadeautjes
Een letterbak is handig, zeker als je pas een baby hebt. Je kunt er al die kleine, schattige dingetjes in kwijt om ze te bewaren. Als cadeau kan een letterbak een beetje saai zijn, maar niet als je hem opsiert met allerlei kleine cadeautjes. De letterbak zelf ‘inrichten’ is een erg leuk karweitje!

4. Een dekentje met een patroontje
Zo blijft de kleine altijd warm. Hiervoor heb je een effen deken nodig, wat textielverf in de kleur van je keuze en stempels in de vorm van je keuze. Eigenlijk is het heel simpel, kies een patroon dat je leuk vindt met dezelfde stempels of verschillende door elkaar. Dip de stempels in de verf en stempel ze op het dekentje. Even laten drogen en klaar!

5. Bloemetjes haarband
Hiervoor heb je vilt, stoffen, elastiek, kant en een lijmpistool nodig. Knip rondjes uit het vilt en draai bloemetjes van de stukjes stof. Maak dit met lijmpistool aan elkaar vast. Het kant wordt de haarband, gebruik hiervoor een stuk dat groot genoeg is voor je baby. Plak met het lijmpistool de bloemetjes erop vast. Zie de foto voor het schattige resultaat!

6. Luiers
Luiers behoren niet tot de meest originele kraamcadeaus. Toch kun je er wel iets moois van maken, als je je creativiteit laat meespelen. Luiertaarten zijn er in heel veel soorten en maten en dankzij de universele vorm van een luier kun je er alles van maken. Zie de video voor inspiratie en tips! Je kunt het ook simpel houden en decoraties het werk laten doen, zoals deze prachtige luiercirkel laat zien.

7. Vrolijke schoentjes
Want iedereen wordt blij van mooie schoenen! Maak met textielverf een leuk patroontje op de schoentjes. Voor de driehoeken zoals op de foto kun je eventueel tape gebruiken om de delen te bedekken die je niet wilt verven.

8. Zachte speelblokken
Zo kan de kleine zich niet bezeren en het ziet er ook nog eens leuk uit. Win-win! Knip uit lappen stof vierkanten van dezelfde afmetingen. Naai de zes vierkanten aan elkaar, maar laat de bovenkant nog open. Vul de binnenkant met een zachte foam vulling zoals je bijvoorbeeld voor kussens hebt. Naai vervolgens het laatste hoekje dicht en klaar is Kees!

 

 

 

 

 

 

 

 

9. Slabbetje
Handig als je nog wat oude overhemden hebt liggen. Knip de kraag van de overhemden in de vorm van een slabbetje en naai aan de onderkant zacht absorberend materiaal, zoals dat van een washandje. Zo kan je baby prima knoeien maar lekt het niet door op z’n kleding. Wat een leuke look!

10. Naam voor op de babykamer
Het is een mooi en origineel idee om de naam van de baby uit hout te maken. Let er wel even op dat je kleuren gebruikt die óf overal bij passen, óf goed passen bij de kleuren in de kinderkamer. Het zou jammer zijn als het kunstwerk niet wordt gebruikt vanwege zoiets simpels als vloekende kleuren.

Bronnen: 

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg