Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

5 maanden zwanger: Ontwikkeling baby

Proeven

De smaakpapillen ontwikkelingen zich deze periode zodat uw baby het vruchtwater ook daadwerkelijk kan proeven. De smaak van het vruchtwater hangt af van uw stemming en wat u gegeten hebt. Let dus op met pittig eten.

Volop in beweging

Uw baby is volop in ontwikkeling en groeit als kool. Spieren en botten ontwikkelen zich waardoor uw baby steeds krachtigere bewegingen kan maken. Ook wanneer u voor het eerst zwanger bent, zal de baby steeds vaker zijn aanwezigheid laten merken. Per etmaal beweegt een baby ongeveer 200 keer en dit gebeurt bijna altijd zonder dat de navelstreng in de knoop raakt. Voelt u even niks? Geen paniek, waarschijnlijk ligt uw baby lekker te slapen. In de baarmoeder neemt uw baby een comfortabele houding aan. Na de geboorte zal dit zijn of haar favoriete slaaphouding zijn.

Lanugo

In deze periode beginnen er fijne haartjes over het gehele lichaam van uw baby te groeien. Dit wordt ook wel lanugo genoemd. Het zorgt er voor dat het lichaam van de baby op temperatuur blijft vanwege een te kort aan vet. Tegen het einde van de zwangerschap verdwijnen deze fijne, dunnen haartjes weer.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg