Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

6 maanden zwanger: Ontwikkeling baby

Slapen en waken

Gedurende deze periode zal de baby ook af en toe zijn oogjes open doen. Omdat de oogjes nog zijn bedekt met een vliesje, kan een baby alleen licht en donker zien. Een baby heeft nog een veel korter slaap en waak ritme. Wanneer uw baby wakker is, kan hij of zij volop in beweging zijn en flink met de armpjes en beentjes gaan bewegen. De mate van activiteit in uw buik zal zich voortzetten na de geboorte. Uw kindje ontwikkelt dus nu al een eigen karakter.

De hik-ik

De longen van uw baby ontwikkelen zich verder en maken surfactant aan. Deze stof zorgt ervoor dat de longblaasjes bij het uitademen blijven openstaan en voorkomt daarmee samenvallen. Uw baby zal ondertussen oefenen met ademhalen door vruchtwater in te ademen. Soms slikt hij of zij zoveel vruchtwater in, dat de hik ontstaat. Dit kunt u meestal voelen en herkennen als korte, ritmische schokjes.

Dikker en dikker

Uw baby groeit gestaag door. Uw kindje is nu lang, maar nog erg mager. Gedurende deze periode komt daar verandering in en wordt er onderhuids vet gevormd. De huid zal er daardoor minder rood uitzien.

Immuunsysteem

Deze maand wordt een start gemaakt met de ontwikkeling van het immuun systeem van uw baby. Na de geboorte speelt borstvoeding een belangrijke rol bij het beschermen van uw baby tegen allerlei infecties of ziekten. Met name de eerste moedermelk, ook wel colostrum genoemd, zit boordevol belangrijke stoffen voor uw baby. Uw lichaam maakt niet veel colostrum aan, maar het is genoeg voor de eerste dagen na de geboorte. Na verloop van tijd gaan de melkklieren rijpe moedermelk produceren. Lees hier meer over op onze speciale website Advies Borstvoeding.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg