Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

7 maanden zwanger: Ontwikkeling baby

Levensvatbaar!

Vanaf de zevende maand zwangerschap is uw baby levensvatbaar! Mocht uw kindje nu geboren worden, dan zou hij of zij het buiten de baarmoeder kunnen redden. Uw baby zal dan wel in een couveuse moeten liggen o.a. omdat hij of zij zich nog niet kan warm houden buiten de baarmoeder en tevens erg gevoelig is voor infecties. Het beste is natuurlijk om uw kindje zo lang mogelijk te dragen, maar het is toch geruststellend om te weten.

Groeispurt

Uw baby maakt een groeispurt door. Dit betekent dat uw kindje steeds meer onderhuids vet krijgt. Aan het einde van de zevende maand ligt de baby al in de foetus houding. Door de groeispurt heeft uw kindje nog nauwelijks de mogelijkheid om te draaien en te keren. Het kraakbeen is bijna allemaal veranderd in bot, behalve bij het hoofdje, de fontanel. Hierdoor kan de omvang van het hoofdje wat worden aangepast tijdens de bevalling.

Ontwikkeling

De hersenen van uw baby zijn zo ver ontwikkeld dat ze controle hebben over de ademhaling, lichaamstemperatuur en spijsvertering. Daarnaast ontwikkelt het zenuwstelsel zich waardoor uw baby bijvoorbeeld ook pijnprikkels kan ervaren.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg