Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

8 maanden zwanger: Ontwikkeling baby

Groeien, groeien, groeien

De inwendige organen van uw baby ontwikkelen zich steeds verder. Alle verhoudingen kloppen, uw baby is perfect gevormd. De onderhuidse vetlaag neemt verder toe en helpt om uw kindje warm te houden buiten de baarmoeder. Door de vet toename zal uw kindje komende tijd behoorlijk groeien en in gewicht toenemen. De ruimte waarin de baby zich kan bewegen wordt steeds kleiner. Echter de bewegingen worden wel krachtiger en dat kan soms behoorlijk pijn doen.

Positie

Tijdens deze maand draaien sommige baby’s zich al in de goede positie voor de geboorte. Ook kan het hoofdje van uw baby al indalen in het bekken. Bij tweede of volgende kindjes duurt dit vaak iets langer. Mocht uw kindje nog niet gedraaid zijn, dan hoeft u zich geen zorgen te maken, er is nog tijd genoeg!

Eerste ontlasting

De darmen ontwikkelen zich deze maand verder. Het vruchtwater dat uw baby drinkt, is hier van positieve invloed op. Ver voor de geboorte is de eerste ontlasting van uw baby al ‘gemaakt’. Dit wordt ook wel meconium genoemd en is meestal zwart en kleverig.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg