Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Borstvoeding: Feiten & fabels

Wel of geen borstvoeding? De keuze is aan jou. Maar dan wel met de feiten en fabels netjes op een rijtje.

5 Fabels

1) Van borstvoeding geven krijg je hangborsten
De vorm van je borsten verandert niet doordat je borstvoeding geeft. De enige vijanden van je borsten zijn je zwangerschap (doordat er klierweefsel wordt aangemaakt dat later weer verdwijnt) en je leeftijd.

2) Borstvoeding is de perfecte anticonceptie
Dit werkt alleen en echt alleen als je volledige borstvoeding geeft, rond dezelfde tijden en je nog niet ongesteld bent geworden na je zwangerschap! Gebruik liever toch voorbehoedsmiddelen, omdat je nooit weet wanneer je eerste eisprong weer is.

3) Je moet stoppen met borstvoeding als je baby diarree heeft
Als je baby maagkrampen heeft, diarree of overgeeft is borstvoeding het beste medicijn. Je kunt wel een tijdje stoppen met bijvoeding.

4) Drink veel melk als je borstvoeding geeft.
Je hebt er niets aan veel melk te drinken. Jouw moedermelk wordt namelijk uit je bloed samengesteld, dus zorg er voor dat daar goede voedingsstoffen in zitten door gezond en bewust te eten.

5) Veel vrouwen hebben niet genoeg melk
De meeste baby’s die afvallen of niet aankomen, kunnen de melk niet goed uit de borst krijgen. Je legt je kind misschien niet goed aan of je baby drinkt te kort, waardoor je baby niet aan de ‘groeimelk’ toekomt.

5 Feiten

1) Borstvoeding is de beste start voor je baby
In borstvoeding zitten afweerstoffen die niet in flesvoeding zitten. Vooral in de melk van de eerste dagen (colostrum) zitten grote hoeveelheden beschermende stoffen.

Wist je dat… Je sneller afvalt na de bevalling als je borstvoeding geeft? Nutricia heeft alle voordelen voor jou en je baby op een rij gezet. Bekijk alle voordelen van borstvoeding geven »

2) Borstvoeding schept een band
Tijdens het voeden komt het hormoon oxytocine vrij, dit stimuleert de hechting tussen moeder en kind.

3) Je valt af door borstvoeding
Borstvoeding kost je ongeveer 500 calorieën per dag. Mama’s die met de borst voeden zien over het algemeen de zwangerschapskilo’s sneller verdwijnen.

4) Moedermelk kun je nooit teveel geven
Als je je kindje op verzoek voedt, kun je er van uit gaan dat hij genoeg krijgt. Flesvoeding mag je wel maar in bepaalde hoeveelheden geven.

5) Je mag alles eten als je borstvoeding geeft
In principe kun je alles gewoon eten, van uien tot gekruid eten, als je borstvoeding geeft. Behalve als je merkt dat je kindje hier last van heeft. Eet vooral gevarieerd en gezond.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je alle informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier onze brochures "Informatie rondom de zwangerschap" en "Cursussen"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Gemert!
Lees meer
Samen
Samenwerkingen
Om jou te kunnen verzekeren van de beste kwaliteit kraamzorg en continuïteit van zorg, staat een goede samenwerking tussen IVT kraamzorg en andere zorgverleners binnen de geboortezorg voorop.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van IVT Kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden en 'papa' blogger allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg