Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

De leukste kraamhapjes- en traktaties

Hoera! Er is een baby geboren! Om dit te vieren is het leuk om kraamhapjes- of traktaties te maken en uit te delen. Maar niet iedere pas bevallen moeder heeft zin om hiervoor lang in de keuken te staan. Daarom hebben we een lijst van kraamhapjes gemaakt die niet veel tijd kosten, er toch feestelijk uit zien en bovenal lekker smaken. Deze hapjes vliegen gegarandeerd van tafel. Handig om inspiratie uit op te doen!

1. Kraamzoenen 

  • Benodigdheden: zoenen, blauwe of roze muisjes
  • Bereiding: verdeel de muisjes over een schoteltje of bakje. Verwarm de bovenkant van de zoen boven het gasfornuis of met een crème brulee brandertje zodat de chocolade aan de bovenkant smelt. Dip de zoen als de chocolade zacht is geworden in het schoteltje met muisjes. Laat de kraamzoenen even staan zodat de chocolade weer kan stollen.

2. Kraam eclairs

  • Benodigdheden: lange vingers, witte chocolade, blauwe of roze muisjes
  • Bereiding: verdeel de muisjes over een schoteltje. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Verdeel de gesmolten chocolade met een lepeltje over de lange vingers. Dip de lange vinger met de chocolade-kant in de muisjes. Laat de lange vingers even staan zodat de chocolade kan stollen.

3. Tompouce hapjes

  • Benodigdheden: mini tompouces (ontdooid), blauwe of roze muisjes
  • Bereiding: Verdeel de muisjes over een schoteltje. Dip de zijkanten van de tompouce in de muisjes, met je vingers kun je de muisjes eventueel aandrukken zodat ze goed blijven zitten.

4. Oreo kraamhapjes

  • Benodigdheden: oreokoekjes, witte chocolade, blauwe of roze muisjes
  • Bereiding: verdeel de muisjes over een schoteltje. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Verdeel de gesmolten chocolade met een lepeltje over de bovenkant van de oreokoekjes. Dip de oreo’s met de chocolade-kant in de muisjes. Laat de oreo’s met de in de muisjes gedipte kant naar boven even liggen zodat de chocolade kan stollen.

5. Nijntje kraamhapjes

  • Benodigdheden: Nijntje koekjes, roomboter, blauwe of roze muisjes
  • Bereiding: verdeel de muisjes over een schoteltje. Smeer het jasje van Nijntje voorzichtig in met zachte roomboter. Dip het koekje hierna met de boter-kant naar beneden in de muisjes.

Ondanks dat deze recepten wat meer voorbereiding kosten willen we ze jullie niet ontnemen. Érg lekker!

1. Rocky roads met muisjes

2. Cornflake rotsjes met muisjes

3. Ijshoorntjes met muisjes en vers fruit

Bronnen

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg