Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

De kraamtijd: Handig doe-lijstje

Kinderopvang

Wanneer u straks weer aan het werk gaat, gaat uw kindje misschien wel naar de kinderopvang. Veel ouders hebben de kinderopvang al ruim voor de geboorte vastgelegd. Mocht u uw kindje nog niet hebben ingeschreven, doe dit dat zo snel mogelijk zodat hij of zij op de gewenste ingangsdatum én op de gewenste dag(delen) naar de kinderopvang kan.
Heeft u al meerdere kinderen, dan kan het wellicht voordeliger zijn om een gastouderbureau in te schakelen. Bovendien worden vaak de voordelen genoemd zoals flexibeler, persoonlijker en meer rust, omdat de zorg van de gastouder de ‘normale’ gezinssituatie zo veel mogelijk benadert.
Meer informatie over kinderopvang en gastouders.

Borstkolf nodig?

Geeft u borstvoeding en wilt u dit doorzetten wanneer u straks weer aan het werk bent? Oriënteer u dan alvast op de vele verschillende borstkolven die er zijn. Wilt u met de hand kolven of juist elektrisch? Wilt u een enkelzijdige of een dubbelzijdige kolf? En moet de kolf de melkproductie op gang houden of misschien verhogen?
IVT kraamzorg biedt in haar Servicepunten diverse borstkolven aan die u kunt huren of kopen. Meer informatie vindt u op de website Advies Borstvoeding of neem contact op met onze lactatiekundige. Zij adviseert u graag!

Evalueren

Continue werken wij aan verbetering van onze zorg. Daarom ontvangt u enkele weken na de kraamperiode per e-mail een uitnodiging om deel te nemen aan een online vragenlijst (mogelijk heeft u deze reeds ontvangen). In deze enquête kunt u uw bevindingen met betrekking tot onze zorgverlening kenbaar maken. Uw mening, tips en suggesties worden gebruikt om de zorgverlening te optimaliseren en nog meer op maat te maken.

Handen vrij

Geen ‘to-do’ tip, maar een tip om juist dingen te kunnen doen! Wanneer u weer hersteld bent van de bevalling, wilt u vast weer wat dingen gaan ondernemen. Een draagdoek heeft als praktisch voordeel dat u beide handen vrij heeft, terwijl u toch uw baby dichtbij heeft. Zo kunt u binnenshuis een flesje klaarmaken zonder dat u uw kindje neer hoeft te leggen of wat doen in het huishouden. Buitenhuis is een draagdoek met name een praktisch vervoermiddel wanneer u er lopend op uit gaat of u het rijden met een kinderwagen in een drukke winkelstraat niet ziet zitten.
Daarnaast voelt een kindje zich geborgen en veilig in een draagdoek door het huid-op-huid contact en vallen kindjes gemakkelijk in slaap door de wiegende bewegingen. Bovendien is het voor de jonge vaders een gemakkelijke en leuke manier om een band op te bouwen met hun kindje.
Informeer bij een babyspeciaalzaak naar de verschillende babydraagdoeken die er zijn.

 

 

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg