Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

4 maanden zwanger: Handig doe-lijstje

Achternaam

Misschien broeden jullie al wel volop op de naam van jullie baby. Denk er ook over na welke initialen jullie kindje gaat krijgen. Met sommige initialen kan uw kindje later problemen krijgen. Hier zijn wettelijke voorschriften voor. Dit geldt ook voor de erkenning van de baby. Als u niet getrouwd bent, moet u rond de twintig weken de achternaam van de baby regelen en als partner kunt u het kindje erkennen. Meer informatie over aangifte, geboorte en erkenning.

Kinderopvang of crèche

Doorgaans moet u tussen de 8 en 12 maanden op voorhand de kinderopvang vastleggen. De wachtlijsten kunnen soms tot een jaar oplopen. Heeft u nog geen kinderopvang of crèche vastgelegd dan wordt het nu de hoogste tijd! Kijk hier voor meer informatie.

Alles op het werk geregeld?

Op het werk heeft u misschien al wel verteld dat u zwanger bent. Dat is echter niet verplicht. Officieel hoeft u dit pas drie weken voordat het zwangerschapsverlof ingaat te doen. Maar als u het op tijd vertelt, dan weet u zeker dat u genoeg tijd heeft om uw zwangerschapsverlof en arbeidsomstandigheden goed te regelen. Bent u zelfstandig ondernemer? Dan kunt u gebruik maken van de ZEZ-regeling (recht op een zwangerschapsuitkering).

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg