Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

5 maanden zwanger: Handig doe-lijstje

Inrichting van de babykamer

Als aanstaande ouders is het inrichten van de babykamer het leukste om te doen. Welke kamer wordt omgebouwd? Welke kleur wordt het kamertje? En welke meubeltjes vindt u in een babykamer?
De stijl en kleur van de babykamer is natuurlijk helemaal afhankelijk van jullie smaak. Surf eens rond op internet, blader in wat tijdschriften of bezoek één van de vele (woon)winkels om ideeën op te doen. Naast het ‘standaard’ slaapkamer meubilair, typeert de babykamer zich door de aanwezigheid van een commode en een ledikant of wiegje. Let bij de aanschaf van meubeltjes niet alleen op de bruikbaarheid en schoonheid, maar vooral op de veiligheid van het meubilair. Ook wanneer u spullen overneemt van familie of kennissen. In onze brochure ”Informatie rondom zwangerschap en kraamtijd’ leest u meer over de aanschaf, inrichting en veiligheid van uw babykamer.

Kinderwagen

Eén van de dingen die u altijd op een uitzetlijst voor uw baby zult terugvinden is de kinderwagen. Tegenwoordig zijn de kinderwagens allemaal combiwagens die in een handomdraai van een reiswieg op een onderstel omgetoverd worden naar een wandelwagen in buggystijl. Tevens zijn de meeste kinderwagens tegenwoordig zo uitgerust dat er ook een autozitje op gemonteerd kan worden. Let bij de aankoop van een kinderwagen op de stevigheid en de stabiliteit van de wagen. Hoe groter de afstand tussen de wielen, hoe beter de wegligging. Daarnaast moet de hoogte van de wagen aangepast kunnen worden aan uw eigen lichaamslengte om lichamelijke klachten te voorkomen.
Een buggy is veel minder stabiel dan een kinderwagen en bovendien heeft uw kleintje daarin weinig steun. Gebruik een buggy daarom alleen voor kleine wandelingetjes, wanneer u vaak met het openbaar vervoer reist of bijvoorbeeld een kleine auto heeft.
Moeite met kiezen? Lees de kinderwagen test van de Consumentenbond.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg