Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

8 maanden zwanger: Handig doe-lijstje

Vluchtkoffertje

De bevalling komt steeds dichterbij. Ook al heeft u niet gepland om in het ziekenhuis te bevallen, het kan zo maar zijn dat u er onverwachts naar toe moet. Het is dan wel zo fijn als u al een aantal spulletjes zelf bij elkaar heeft gezocht en de belangrijkste spullen zijn ingepakt. Klaar voor het grijpen als het zo ver is, zodat jullie zonder stress jullie kleine wonder welkom kunnen heten! Niks vergeten? Gebruik de handige checklisten mama’s vluchttas en natuurlijk papa’s vluchttas.

Luchten babykamer

De nieuwe meubeltjes zijn in elkaar gezet, de muren hebben een leuk kleurtje gekregen en tot slot maken de gordijntjes het babykamertje helemaal af. De babykamer is bijna klaar! Want wist u dat door de nieuwe spulletjes in de babykamer en de muurverf uw pasgeboren baby blootgesteld wordt aan giftige dampen die bijvoorbeeld kunnen lijden tot astma en allergieën? Het is daarom belangrijk om de babykamer goed en regelmatig te luchten voordat uw kleintje er is.

Wassen babykleertjes

Het huidje van een pasgeboren baby is erg gevoelig. In nieuwe babykleertjes, luiers en beddengoed voor het wiegje kunnen stoffen zitten, die het huidje van uw baby kunnen irriteren. Was dus alles voordat u het de eerste keer gebruikt en doe dit het liefst met een anti-allergie wasmiddel. Gebruik ook geen wasverzachter en let er ook op of er geen wasverzachter is toegevoegd aan het wasmiddel.

Thuis of in het ziekenhuis?

Tijdens de zwangerschap heeft u vast al nagedacht over hoe en waar u wilt bevallen. Wanneer de zwangerschap normaal verloopt, mag u in principe zelf bepalen waar u bevalt. Kiest u voor het ziekenhuis of toch de vertrouwde omgeving bij u thuis. Overleg eventueel met uw verloskundige en breng IVT kraamzorg op de hoogte (mocht uw keuze na aanmelding voor de kraamzorg zijn gewijzigd).

Telefoonlijst

Heeft u alle belangrijke telefoonnummers bij de hand? Denk niet alleen aan het telefoonnummer van de verloskundige en de kraamzorg, maar ook van de personen die u als eerste wilt laten weten dat uw baby is geboren. Check altijd even of alle telefoonnummers nog kloppen.

Geboortekaartjes

De geboortekaartjes zijn uitgezocht en de tekst is bepaald. Vraag aan de drukker of u nu al de enveloppen kunt ontvangen, zodat u alvast de adressen op de enveloppen kunt schrijven. Natuurlijk kunt u ook etiketten maken die u straks in een handomdraai op de enveloppen plakt.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg