Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

9 maanden zwanger: Handige doe-lijstje

Kraamkamer

Bent u van plan thuis te bevallen? Zorg er dan voor dat u alle spulletjes voor een thuisbevalling in huis heeft. Zet ze bij elkaar zodat u, maar ook de verloskundige of de kraamverzorgende, direct alles kan pakken, mocht het nodig zijn.

Bedklossen

Vergeet niet uw bed omhoog te zetten, bijvoorbeeld met behulp van bedklossen. Met zo’n dikke buik aan het einde van de zwangerschap is het niet alleen prettig voor u zelf als uw bed wat hoger staat. Tijdens de bevalling thuis én de kraamperiode schrijft de Arbo-wet voor dat het bed op bedverhogers staat, zodat uw kraamhulp op een verantwoorde werkhoogte de verzorging kan doen. Bedklossen kunt u vanaf de 36e week huren in het servicepunt van IVT kraamzorg (geopend op werkdagen van 09.00 – 16.00 uur en iedere 2e en 4e zaterdag van de maand tussen 11.00 – 13.00 uur).

Naast bedklossen (ofwel bedverhogers) kan het bed ook verhoogd worden door middel van een extra matras of het gebruik van bier of limonade kratjes. Als u kratjes gebruikt moet er voor de stabiliteit ALTIJD nog een plank op het kratje gelegd worden.

Zorgverzekering regelen

In Nederland bent u verplicht uw kindje vanaf de geboorte te verzekeren. Dit kunt u doen door uw kindje te laten bijschijven op de polis van uzelf of uw partner. Doe dit zo snel mogelijk na de geboorte (in ieder geval binnen vier maanden). Stel dat uw kindje onverwacht naar het ziekenhuis moet en uw kindje is verzekerd, dan voorkomt u dat u een hoge doktersrekening moet betalen. Check deze maand alvast bij uw verzekeringsmaatschappij hoe u dit kunt regelen en op welke polis uw kindje het beste bijgeschreven kan worden. Op deze manier is dit na de geboorte zo gepiept!

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg