Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Hoe wil jij bevallen? Horizontale bevalling op de rug

Dit is de klassieke pershouding die veel vrouwen als prettig ervaren om in te bevallen. Tijdens het persen in bed trek je de benen op, naar je toe waardoor je bekken iets ruimer wordt waardoor het kindje er makkelijker door kan en til je het hoofd op. Het kindje wacht onder in de rug totdat je weer gaat persen en beweegt zich met het hoofdje omhoog.

Voordelen

Dit is een prettige houding om te bevallen, vooral als het een erg snelle geboorte lijkt te worden. Een ander voordeel van de rugligging is dat je tussen de weeën door rustig in bed kan liggen en een beetje kunt bijkomen. Een bevalling kost namelijk veel energie.

Nadelen

In de rughouding is er veel kracht nodig om je kindje naar buiten te drijven en vaak kost deze houding dan ook iets meer tijd dan een zittende houding. Het kan een onprettige houding zijn als de weeën voornamelijk vanuit de rug komen. Daarnaast is het optillen van de benen vermoeiend. Bovendien is dit een houding waarbij je het minste lichamelijk contact hebt met je partner.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg