Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Hoera, een baby! Checklist geboortekaartje

Zoals je deze maand op onze Facebook pagina kunt zien, zijn er geboorte kaartjes in vele soorten en maten. Eén ding hebben deze kaartjes, in welke vorm dan ook, gemeen: de vermelding van de geboortegegevens. Wat komt er op een geboortekaartje te staan?

  • De naam van de kersverse nieuwe wereldburger
  • De geboortedatum
  • Het gewicht
  • De lengte
  • De naam van de ouders en eventuele broertjes en zusjes
  • Wanneer mag men op kraambezoek komen
  • Het adres en telefoonnummer

Proefdruk

Heb je de tekst klaar? Lever deze aan bij de drukker, zodat er een drukproef gemaakt kan worden. Een drukproef is een afdruk van je kaartje op ware grootte en met de juiste lay-out en afbeelding. Een leuk voorproefje dat ook erg handig is om alles drie dubbel te checken of het klopt zoals jij het hebt doorgegeven. In deze fase kun je namelijk nog wijzigingen doorgeven.

Drukken

Wanneer je kindje is geboren, geef je zo snel mogelijk de laatste gegevens door aan de drukker. Je weet namelijk nu pas de geboortedatum, -tijd, het gewicht en misschien ook wel het geslacht en de naam van het kindje. Vergeet niet om voor de zekerheid de naam even te spellen. Is alles doorgegeven, dan kan het geboortekaartje worden gedrukt en gepost.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg