Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

9 maanden zwanger: IVT kraamzorg staat klaar!

Alles in huis? bed op klossen?

Check of u alles in huis heeft voor de bevalling en de kraamtijd. Loop uw uitzet na aan de hand van de handige checklist ‘Goed voorbereid’. Denk er ook aan om uw bed omhoog te zetten, bijvoorbeeld met behulp van bedklossen. Met zo’n dikke buik aan het einde van de zwangerschap is het niet alleen prettig voor u zelf als uw bed wat hoger staat. Tijdens de bevalling thuis én de kraamperiode schrijft de Arbo-wet voor dat het bed op bedverhogers staat, zodat uw kraamhulp op een verantwoorde werkhoogte de verzorging kan doen. Bedklossen kunt u vanaf de 36e week huren in de thuiszorgwinkel of bij de servicepunten van IVT kraamzorg. Bekijk de locaties en actuele openingstijden.

Naast bedklossen (ofwel bedverhogers) kan het bed ook verhoogd worden door middel van een extra matras of het gebruik van bier of limonade kratjes. Als u kratjes gebruikt moet er voor de stabiliteit ALTIJD nog een plank op het kratje gelegd worden.

Straks borstvoeding geven?
Heeft u straks ten behoeve van het geven van borstvoeding een borstkolf nodig? Het Servicepunt van IVT kraamzorg biedt diverse borstkolven aan van Ameda, Ardo en Medela. U kunt de borstkolven zowel huren als kopen. Op onze speciale website over borstvoeding wordt het assortiment borstkolven kort belicht. Wilt u meer informatie, neem dan contact op via info@ivtkraamzorg.nl / 073-631 2342 (werkdagen tussen 9.00-16.00 uur) of kom langs in één van onze servicepunten.

24/7 bereikbaar

Wanneer u thuis bevalt, is het van belang dat u contact opneemt met IVT kraamzorg: het vertrouwde nummer 073-6312342 (24 uur per dag bereikbaar, buiten kantoortijden wordt de bereikbaarheid verzorgd door Erasmusbrug Zorglijn).

  • De eerste keer wanneer de weeën beginnen.
  • De tweede keer in opdracht van uw verloskundige of huisarts.

‘s Avonds tussen 22.00 uur en ‘s morgens 8.30 uur neemt u alleen contact met ons op in opdracht van uw verloskundige of huisarts. Wanneer u in het ziekenhuis bevalt en overdag hier naar toe gaat, verzoeken wij u dit aan IVT kraamzorg te melden. Dit hoeft niet tussen 22.00 uur ‘s avonds en 8.30 uur ‘s morgens. Wanneer u weet dat u het ziekenhuis mag verlaten, neemt u zo snel mogelijk opnieuw contact op met IVT kraamzorg.

Een fijne kraamtijd!

Al eerder in uw zwangerschap heeft u een intakegesprek gehad en zijn uw wensen, behoeften en verwachtingen over de kraamperiode bij IVT kraamzorg besproken. Wilt u meer informatie over de kraamtijd, lees dan de informatiesheet ‘Een fijne kraamtijd!‘ of bekijk de korte videoclip waarin één van onze verzorgende vertelt over haar werkzaamheden in haar kraamgezin.

[vimeo]http://vimeo.com/38150107[/vimeo]

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg