Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Kraambedcontroles: Dagelijkse controle baby

De kraamverzorgende is er tijdens de kraamtijd niet alleen voor de moeder, maar ook voor de pasgeborene. Tijdens de kraamtijd ondersteun en betrekt de kraamverzorgende u bij de verzorging van uw kindje. Maar de kraamverzorgende houdt uw kindje ook goed in de gaten op het gebied van de gezondheid en voert daarvoor dagelijks een aantal controles uit.

Dagelijkse controles

De kraamverzorgende observeert de baby dagelijks op onderstaande punten:

  • Temperatuur
  • Kleur
  • Navel
  • Plassen
  • Poepen
  • Voeding
  • Gewicht

Wegen

Geeft u uw kindje borstvoeding? In overleg met de verloskundige wordt afgesproken hoe vaak de baby wordt gewogen, meestal is dit op dag 1-3-7, maar er kan dus ook voor gekozen worden om dagelijks te wegen. Het is normaal dat alle baby’s de eerste dagen wat afvallen. Geeft u kunstvoeding dan wordt de baby veelal op dag 1-3-7 gewogen.

Kraamzorgdossier

Alles wordt dagelijks genoteerd in het kraamzorgdossier. Het kraamzorgdossier bevat tevens een uitneembare temperatuurlijst en vochtbalans lijst. Deze worden aan het einde van de kraamtijd opgestuurd naar IVT kraamzorg. Het kraamzorgdossier blijft achter bij u.

Verloskundige op bezoek

Tijdens de kraamtijd komt ook uw verloskundige langs. De verloskundige bekijkt het kraamzorgdossier met daarin het verslag van de dagelijkse controles. Bij eventuele problemen komen zij in actie, bijvoorbeeld wanneer uw kindje geel gaat zien. Verder praat de verloskundige met u na over de bevalling en beantwoordt eventuele vragen.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg