Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Kraambedcontroles: dagelijkse controle kraamvrouw

Tijdens de kraamtijd neemt de kraamverzorgende niet alleen de zorg voor de pasgeborene op zich, ook houdt zij de lichamelijke gezondheid van de kersverse moeder in de gaten. De kraamverzorgende controleert daarom dagelijks:

  • Temperatuur
  • Polsslag
  • Borsten
  • Hoogte van de baarmoeder
  • Bloedverlies
  • Eventuele hechtingen en de wond

Geestelijke gezondheid

Daarnaast houdt de kraamverzorgende ook de geestelijke gesteldheid van de moeder in de gaten. Een bevalling heeft namelijk niet alleen een hele impact op je lichaam maar ook op je geest. Hoewel het voor sommigen al erg vanzelfsprekend voelt dat de nieuwe wereldburger in jullie leven is gekomen, kan het voor velen toch ook erg wennen zijn en de nodige emoties oproepen die door een veranderende hormoonhuishouding (de zwangerschapshormonen heb je immers niet meer nodig) nog eens versterkt kunnen worden

Kraamzorgdossier

De dagelijkse controles worden in het kraamzorgdossier genoteerd. Het kraamzorgdossier bevat tevens een uitneembare temperatuurlijst en vochtbalans lijst. Deze worden aan het einde van de kraamtijd opgestuurd naar IVT kraamzorg. Het kraamzorgdossier blijft achter bij het kraamgezin.

Verloskundig bezoek

Gedurende de kraamtijd komt ook de verloskundige een aantal keer op bezoek. De verloskundige bekijkt het kraamzorgdossier met daarin het verslag van de dagelijkse controles. Bij eventuele problemen komen zij in actie. Als het nodig is verwijdert de verloskundige de hechtingen en geeft de verloskundige informatie over onderwerpen als borstvoeding en anticonceptie.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg