Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Kraambedcontroles: Nacontrole

Ongeveer zes weken na de bevalling vindt de laatste controle plaats bij de verloskundige of gynaecoloog. Tijdens deze nacontrole vraagt de verloskundige o.a. hoe je de bevalling hebt ervaren, of jullie al een beetje gewend zijn aan elkaar, hoe je de verloskundige zorg hebt ervaren, of de voedingen goed verlopen en hoe het mij jou en je gezinsleden gaat. Natuurlijk vinden ze het erg leuk om te zien hoe het met je kindje gaat.

Daarnaast vinden er een aantal lichamelijke controles plaats. De controles kunnen o.a. bestaan uit: een bloeddrukmeting, het prikken van het ijzergehalte, het meten van het gewicht, een controle van de buik en eventueel controle van de hechtingen. De verloskundige zal op indicatie bepalen welke lichamelijke controles er uitgevoerd worden.

Tot slot wordt het gebruik van anticonceptie (nog eens) besproken.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg