Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Krijg je baby aan het lachen

Baby aan het lachen krijgen? Dat is het doel van iedereen die een baby ziet. Er is gewoon iets met de lach van een baby. Het is het meest heerlijke geluid om te horen. En het geeft natuurlijk ook aan dat je baby aan het ontwikkelen is en goed in ze vel zit. Hoe krijg je het voor elkaar om een baby te laten lachen?

Wanneer gaat een baby lachen?

Uit een onderzoek onder 700 ouders kwam naar voren dat baby’s al kunnen lachen als ze een maand oud zijn. Het is meer een glimlach die uitdrukt dat ze het naar hun zin hebben. Wanneer een baby tussen de twee en vier maanden oud is begint het direct naar jou te lachen.

Wat betekent lachen?

Dr Addyman is een Amerikaanse dokter die al jaren baby’s bestudeerd. Hij denkt dat lachen een signaal is dat de hersenen goed werken en zich ontwikkelen. Je kan pas om iets lachen als je de grap snapt. Daarom kun je concluderen dat door te lachen de baby de wereld begint te begrijpen.

Spelletjes waarmee je een baby aan het lachen krijgt

Er zijn verschillende grappige spelletjes die je kunt doen om een baby aan het lachen te krijgen. Je komt er eigenlijk gauw genoeg achter met welk spelletjes je succes hebt.

Een kleine kanttekening een baby die 6 maanden of ouder is kun je niet makkelijk meer in de maling nemen. Verstoppertje spellen doordat je een slabbetje over je hoofd doet dat snappen ze niet tot ze 6 maanden of ouder zijn. Daarom vinden kleine babytjes het ook zo geweldig als je je verstopt, dan ben je er ineens weer! Het is voor ze een geweldige verrassing!

Kietelen

Dat is een spel voor jong en oud. Goede plekken zijn onder de voeten onder de armen, op de buik en in de nek. Je komt er gauw achter welke plek succes heeft!

Blazen

Blaas zachtjes in het gezicht van je baby. Ze voelen dit en grote kans dat ze moeten gieren van de lach!

Verstoppertje

We zeiden het net al, verstoppertje spelen blijft een groot succes! Gooi wat over je hoofd en ze hebben het idee dat je er niet bent, dat blijft toch geweldig!

Voeten stinken

Ok, dit is misschien een apart spelletje, maar je hebt vaak succes. Ruik aan de voeten van je baby. Maak dan een geluid en wapper met je handen voor je neus om uit te drukken dat de voeten stinken. Lachen joh!

Eet je baby op!

Sowieso is een baby al om op te eten. Doe dit dan ook; hap met je mond in de buik van je baby en maak er geluid bij!

Hoge stemmen

Baby’s houden van hoge stemmetjes. Spelletjes en gekke dingen met hoog geluid is altijd een succesnummer om je baby aan het lachen te krijgen!

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg