Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Maak de Kerst babyproof!

Kerst is erg leuk, maar voor een baby is het een dag als alle anderen. Behalve dat er iets meer mensen zijn, er iets meer te doen is, er wat meer gevaren op de loer liggen en er een heleboel is om nieuwsgierig van te worden.

Nieuwsgierig

Wat jullie aan het doen zijn, wil hij of zij ook meemaken! Je baby kruipt onder de tafel en trekt zich op aan het tafellaken. Shit, daar had je niet aan gedacht, nog net kun je het kleed vastgrijpen en is er een ongelukje voorkomen. Maar stel je toch eens voor! Alle glazen om, scherven overal, een omgevallen kaars die de kerst behoorlijk had kunnen verzieken. Onze tip: Een tafelkleed kopen dat net iets kleiner is of, ietwat kaal, geen tafelkleed gebruiken.

Spelen

Daarnaast is het geluid en de drukte voor kleine kinderen iets minder gezellig dan dat wij dat ervaren. Het humeur van je zoon of dochter kan daardoor omslaan en kan het geluid in de woonkamer vergezeld worden van gejengel. Om dit te voorkomen kun je het beste een hoekje in het huis creëren waar je kindje ongestoord kan spelen of even lekker kan indutten.

Zet de kerstboom vast

De kerstboom is vaak het pronkstuk van de hele kerstsfeer en je kan het dan ook zo gek maken als je zelf wilt. Prachtige slingers, extravagante ballen, een piek om het plaatje af te maken. Prachtig, maar ook niet echt veilig. Mocht je baby al in de kruipfase zitten of zelfs al stapjes kunnen zetten, dan kan je er ook van uitgaan dat ze enorm koppig zijn en elk moment grijpen om op avontuur te gaan. Die glinsterende kerstboom in de hoek, tja dat is natuurlijk het eerste waar je naar toe tijgert of waggelt. Het is daarom erg belangrijk dat je je kerstboom goed vast te zetten, want je kindje hoeft maar één keer te trekken en daar ligt het pronkstuk op de grond (of op je kind), inclusief kapotte ballen. Gebruik een stevige pot of leg stenen ter versteviging bakstenen tegen de standaard aan.

Koop een nepperd

Ja, we geven je helemaal gelijk, een echte kerstboom heeft zeker zijn charme. De geur van dennen in huis, de zachte takjes en natuurlijk niet het gedoe met het in elkaar zetten van de boom. Maar misschien moet je er maar bij neerleggen dat dit nu meer bij je kindvrije leven hoort en je nu toch echt wat praktischer moet nadenken. Die authentieke echte boom mag dan wel een plaatje zijn om te zien, maar brengt ook veel rotzooi met zich mee. Zie je je kleintje al tussen de dennennaaldjes door kruipen…? En wat nou als je kind allergisch blijkt te zijn voor kerstbomen? Investeer daarom maar in een goede nepperd, het kost misschien even wat, maar ze gaan lang mee.

Kerstballen

‘Pas ook op met de kerstboom’, is vast iets wat je al eerder hebt gehoord. Ook al is het misschien wat minder mooi, het is verstandig plastic ballen te gebruiken. Mocht er eentje vallen, dan heeft je baby niet direct een stukje glas in zijn handen of erger nog, in zijn mond.

Werk de elektriciteit goed weg

Hoe goed je die stekkerdozen ook verstopt hebt, die kerstboom wil je natuurlijk wel leuk kunnen verlichten. Normaal leg je gewoon een extra stekkerdoosje naast de kerstboom, maar nu je een kleine avonturier in huis hebt, is dat niet zo verstandig. We raden je aan om de stekkerdoos en de bijbehorende draadjes dan ook goed weg te werken, zodat je baby er niet mee aan de haal kan gaan. De WeMo Switch van Belkin is overigens ideaal hierbij. Je kan de draden goed werken en hoeft niet meer onder de boom door te kruipen om de lichtjes aan te zetten. Deze Switch is namelijk aangesloten op de wifi en je kan met gemak de kerstboom aanzetten met de app op je smartphone. Zie je meteen hoeveel energie dat ding verbruikt.

Rustmomentje

Wees niet te pakkerig met hem, doe zoals je altijd doet en laat hem rustig kennis maken met de visite. Zorg voor genoeg speelgoed, speeltijd, alleentijd en koop desnoods wat dvd’s extra in. Zeg ook tegen de andere kinderen dat hij of zij op sommige momenten van de dag even zijn rust nodig heeft.

Bronnen

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg