Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

6 maanden zwanger: Mama in spé

Bandenpijn

Uw kindje en dus ook uw buik groeit gestaag door. De spanning op de banden (een soort spieren) die de baarmoeder op haar plaats houden, wordt steeds sterker. Met name de banden die langs de zijkant van de baarmoeder lopen kunnen pijn veroorzaken. Bandenpijn is een scherpe, stekende buikpijn die wat langer aanhoudt. Dit in tegenstelling tot weeën die komen en gaan. Bij een tweede of volgende zwangerschap heeft u vaak eerder en meer last van bandenpijn. Dit komt omdat uw buikspieren sneller verslappen als u weer zwanger bent. De buikspieren geven niet meer voldoende steun aan de baarmoeder, waardoor de baarmoeder meer gaat hangen aan de banden. Bandenpijn kunt u verminderen door uw buik niet te laten hangen. Sta rechtop en draag een buikband of zwangerschapssteunbroekje die uw buik ondersteunt. Beide zijn verkrijgbaar in het servicepunt van IVT kraamzorg.

Harde buiken

Gedurende deze periode kunt u last krijgen van harde buiken doordat uw baarmoeder onwillekeurig samentrekt. In tegenstelling tot een wee die meestal pijnlijk aanvoelt en met een zekere regelmaat terugkomt, komen harde buiken onregelmatig voor en zijn ze vrijwel pijnloos. Harde buiken horen bij een normaal verloop van de zwangerschap. Heeft u echter veel last van harde buiken, dan kunt u het beste toch even de gynaecoloog of verloskundige inlichten. Het kan een teken zijn dat u het wat rustiger aan moet doen.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg