Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

8 maanden zwanger: Mama in spé

Indalingsweeën

Harde buiken worden veroorzaakt door het indalen van het hoofdje van uw baby in de bekken. Het worden ook wel indalingsweeën genoemd en geven een wat trekkerig gevoel in uw onderbuik en zijn met name voelbaar bij inspanning. Schrik hier niet van. Het verschil met weeën (tijdens de bevalling) is dat de harde buiken niet regelmatig komen en niet pijnlijk zijn. Een warm bad of een warme kruik kunnen verlichting geven.

No stress

Zwangerschap is een ingrijpende gebeurtenis, waardoor u last kunt hebben van stress. Op zowel moeder en kind kan stress een negatieve invloed hebben. Probeer te ontspannen. Houd hierbij de ademhaling- en ontspanningsoefeningen van de zwangerschapscursus in uw achterhoofd.

Ruimtegebrek

Uw baby groeit en wordt steeds groter, zodat uw baarmoeder bijna uw gehele buikholte vult. De druk op de ribben neemt toe en kan best pijnlijk zijn. Ook drukt uw baby tegen uw blaas aan, waardoor u wat vaker zal moeten plassen. Tip: probeer ’s avonds niet te veel meer te drinken, zodat u wat beter door kunt slapen ’s nachts.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg