Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

7 maanden zwanger: Papa in spé

Samen genieten!

Het nieuwe gezinslid zal straks de nodige drukte met zich meebrengen. Probeer daarom nu nog even te genieten van elkaar. Plan nog een korte vakantie samen, ga lekker met z’n tweeën lunchen of trek er nog een dagje op uit.

Couvade syndroom

Er wordt weleens gezegd dat jullie samen zwanger zijn. Hoewel vaders niet zichtbaar zwanger zijn, is er een klein percentage vaders die zich zo verbonden voelen met hun zwangere vrouw dat zij dezelfde symptomen gaan vertonen. Dit wordt gestimuleerd door het gedrag en de geurhormonen van hun vrouw. Zo kunnen de aanstaande vaders ook last krijgen van bijvoorbeeld ochtendmisselijkheid, stemmingswisselingen en gewichtstoename. Dit wordt ook wel het couvade-syndroom genoemd, afgeleid van het Franse woord ‘couver’ dat uitbroeden betekent.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg