Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Sinterklaas met je baby

Het klinkt misschien wat gek, ‘Sinterklaas vieren met je baby’, en stiekem doe je het ook voornamelijk voor jezelf… maar ach: je zou het toch al vieren, dus waarom niet meteen een babysausje over de sintpret gooien? Gewoon, om je kleine kennis te laten maken met de traditie.

Er zijn maar weinig kersverse ouders die dit kinderfeest aan zich voorbij willen laten gaan. En je hoeft echt niet meteen Mister Sint-Nicolaas himself en al zijn Pieten uit te nodigen. Gewoon een klein feestje, met een Sinterklaas cadeautje, een gedicht, wat versiering en een chocoladeletter (of twee).

Babyschoen zetten

Niets ziet er zo schattig uit als een babyschoentje voor de open haard. Als je oudere kinderen hebt, wordt vanzelfsprekend het babyschoentje bij de andere schoenen gezet, maar wat doe je als het je eerste kind is? Je kan deze traditie overslaan, omdat je baby hier toch niks van meekrijgt, maar je kan het ook aangrijpen om je partner te verrassen.

Zet ’s avonds de schoen van je partner en die van je baby. Als de volgende ochtend beide schoenen gevuld zijn met een schoencadeautje is je partner zo blij als een klein kind, terwijl je ook iets leuks voor je baby hebt. Leuk voor jou, nog leuker voor je partner! En wie weet komt de goeie Sint dan ook nog een keertje voor jou langs…

Vergeet je trouwens niet om samen liedjes te zingen bij het zetten van jullie schoen? Kan je meteen kijken hoeveel liedjes jij nog herinnert van vroeger. Geheugentest!

Sinterklaas cadeautjes baby

Het maakt eigenlijk niet uit wat je geeft, je baby is namelijk het meest blij met het inpakpapier! Het gekraak en de veranderde vorm vindt hij erg interessant. Dat betekent overigens niet dat het moeilijk is om een leuk Sinterklaas cadeau voor je baby te kopen. Met speelgoed of een knuffel van Bumba of Nijntje zit je eigenlijk altijd goed.

Pakjesavond met baby

Een schoentje zetten is leuk, maar het echte feest is natuurlijk op 5 december: Pakjesavond! Het heerlijk avondje is een feest voor iedereen en reuze spannend voor kinderen. Hoewel je baby Pakjesavond nog niet begrijpt, is het extra gezellig als hij erbij is (in zijn pietenpakje natuurlijk!).

Vier je Sinterklaas met een grote groep? Houd er dan rekening mee dat het drukker is dan normaal. Zelf ben je waarschijnlijk ook druk in de weer met de sinterklaascadeautjes en -gedichten. Door de drukte heb je misschien minder aandacht voor je baby, maar juist in deze drukte kan hij wel wat extra aandacht gebruiken. Door de vele prikkels kan je kindje oververmoeid raken, met de nodige tumult als gevolg. Dit is voor niemand leuk: niet voor je baby, niet voor jou en niet voor alle andere aanwezigen. Blijf dus lekker bij je baby in de buurt, laat hem voldoende rusten en leg hem op tijd op bed. Slaap lekker!

Is jouw baby een echte ontdekker en tijgert, kruipt, cruist of loopt hij al door de kamer? Pas dan goed op met strooigoed op de grond. Als je kleine zijn grijpgrage handjes al heeft ontdekt, stopt hij alles in zijn mondje wat hij te pakken krijgt. Voorkom verstikkingsgevaar en houd het snoepgoed voorlopig nog even bij je kindje uit de buurt.

Gedicht of surprise voor je baby

Vieren jullie Sinterklaas altijd met gedichten en/of een surprise? Dan mag dit natuurlijk niet ontbreken voor de baby. Inspiratie voor een sinterklaasgedicht zal geen enkel probleem zijn. Lieve woordjes voor je baby heb je in overvloed, en met de nodige avonturen die jullie beleven (luierexplosies, alle eerste mijlpalen, lieve lachjes, lachbuien en slapeloze nachten etc.) is het ook niet lastig om wat humor in de strijd te gooien. Bewaar het eerste sinterklaasgedicht voor je baby in een plakboek. Mooie motivatie om éxtra je best te doen. Als surprise voor je baby denk je snel aan iets liefs. Een knuffel of speelgoedje doet het altijd goed. Het leuke van een surprise voor je baby is dat hij echt met de surprise kan spelen, terwijl de surprises voor volwassenen binnen een week bij het vuilnis liggen.

Fijne Sinterklaas allemaal!

Bron: 24Baby

 

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg