Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Vakantie: Babyvoeding op vakantie

Babyvoeding op vakantie verdient de nodige aandacht. Op je bestemming zijn immers niet altijd dezelfde dingen te koop als thuis. En juist voor de baby is de juiste voeding zo belangrijk.

Borstvoeding

Erg gemakkelijk is borstvoeding. Je hoeft niets klaar te maken en het heeft altijd de juiste temperatuur en voedingsstoffen. Bij warm weer wordt de borstvoeding wat wateriger waardoor je baby er meer van kan drinken. Zorg er dan wel voor om zelf ook extra te drinken. Je kan de baby tussendoor ook wat voorgekookt water geven. Helaas loop je dan wel het risico dat de borstvoeding terug loopt, zeker met warm weer. Beter is om de baby wat vaker aan te leggen.

Flesvoeding

Geef je flesvoeding, dan is het aan te raden om een waterkokertje voor op reis en een thermosfles voor alleen water mee te nemen. Bij uitstapjes vul je de thermosfles met heet water en neem je een fles afgekoeld water mee. Zo kun je overal een flesje melk op de juiste temperatuur maken.

Melkpoeder is niet overal verkrijgbaar. In grote, enigszins westerse steden zal het geen probleem zijn, maar op het platteland is de kans kleiner. Als er melkpoeder verkrijgbaar is, dan kan de samenstelling anders zijn dan je gewend bent. Vraag de fabrikant van jouw merk melkpoeder hier gerust naar. Neem altijd een voorraad melkpoeder mee. Zelfs als je borstvoeding geeft is het verstandig een noodvoorraad te hebben.

Vaste voeding

Overal op de wereld leven baby’s. Dus overal is er ook babyvoeding te verkrijgen. Maar ook hier geldt dat de samenstelling anders kan zijn dan in Nederland. En ook de keuzemogelijkheden. Eet de baby al vaste voeding, dan is het dus handig om in ieder geval wat potjes van thuis mee te nemen. Wissel het lokale voedsel wat af met de potjes van thuis, zeker als je wat langer op vakantie bent. Maak je de voeding zelf, houd dan wel rekening met de hygiëne.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg